Gloednieuwe+evenementenlocatie+DeLaMar+West+klaar+voor+bezoek
Persberichten

Gloednieuwe evenementenlocatie DeLaMar West klaar voor bezoek

Na een klein jaar slopen, verbouwen en inrichten heeft Amsterdam er een nieuwe evenementenlocatie bij: DeLaMar West. Deze tweede vestiging van DeLaMar Theater heeft een meer speelse en industriële uitstraling dan zijn ‘grote broer’ aan het Leidseplein en biedt een inspirerende omgeving voor congressen, workshops en bijeenkomsten.

Culturele Hotspot

DeLaMar West is gevestigd aan de Laan van Spartaan 4 in de Amsterdamse wijk Bos en Lommer. Het pand heeft eerder onder andere gefungeerd als onderkomen van Circus Elleboog, en is het afgelopen jaar verbouwd tot de culturele hotspot van Amsterdam West. Zo vind je hier een theaterzaal voorzien van moderne AV techniek, waarin ruimte is voor 180 gasten op een uitschuifbare tribune. Naast deze vlakkevloerzaal beschikt het theater over een sfeervol theatercafé, een foyer voor ontvangst en cateringmomenten en twee repetitiestudio’s. Elke ruimte kan gehuurd worden door zowel theatermakers en gezelschappen als de zakelijke markt. De inrichting in deze ruimtes is flexibel; zo zijn er verschillende mogelijkheden voor break-out sessies en kan de theaterzaal zelfs gesplitst worden door middel van een scheidingswand.

Creatieve broedplaats

Natuurlijk wordt DeLaMar West ook gebruikt als theater. DeLaMar West biedt een diverse programmering waarin iedereen zich moet kunnen herkennen en schenkt hierbij speciale aandacht aan musicals. Met ontwikkelinstelling ‘MusicalMakers’ als een van de bewoners, is DeLaMar West namelijk ook dé broedplaats voor theatermakers en producties binnen het musicalgenre. Tot slot is er in het pand ruimte voor uiteenlopende activiteiten gericht op buurt- en stadsgenoten. DeLaMar West is met verschillende organisaties en instanties uit de wijk in gesprek om op een waardevolle manier iets toe te kunnen voegen aan de omgeving. 

De meeste culturele activiteiten in DeLaMar West zullen later dit jaar gaan plaatsvinden, maar de locatie nu al te boeken voor zakelijke evenementen. Bekijk https://delamar.nl/zakelijk/ruimtes/delamar-west/ voor de eerste beelden en mogelijkheden.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.