Fixers+Group+behaalt+EMB%2Dcertificering+van+ESDP
Nieuws

Fixers Group behaalt EMB-certificering van ESDP

Het Amsterdamse activatie- en evenementenbureau Fixers Group heeft een Ethnic Minority Business (EMB) certificering van het ESDP (European Supplier Diversity Program) behaald. Het doel van het programma is om minderheidsbedrijven aantrekkelijkere en eerlijkere kansen te bieden, terwijl grote corporaties hun supply chain kunnen diversificeren. De certificering van Fixers draagt bij aan een diverser bedrijfslandschap en gelijkere kansen voor minderheidsgroepen. 

Minderheidsbedrijven worden gemiddeld vaker geconfronteerd met grotere obstakels als het gaat om het binnenhalen van bedrijfscontracten. ESDP brengt industrieleiders, sourcing- en supply chain professionals, investeerders, innovators, start-ups en snelgroeiende bedrijven van etnische minderheden samen om deze barrières te doorbreken. Het European Supplier Diversity Program (ESDP) is in 2021 opgericht om een positieve verandering in de wereldwijde supply chain te brengen, met als doel de positie van minderheidsbedrijven in de Europese markt te versterken. 

Katja Heinrich, oprichter en eigenaar Fixers Group

“Vorig jaar organiseerde Fixers Group het ESDP-congres in Amsterdam, waarmee de uitbreiding van de organisatie naar Europa werd ingeluid. Ik had het genoegen om met eigen ogen te zien welke voordelen dit biedt voor minderheidsbedrijven zoals die van mij. Vanuit zakelijk oogpunt waren we echt onder de indruk van het enorme potentieel en de kansen die een certificering als minderheidsbedrijf met zich meebrengt. Op persoonlijk vlak was het hartverwarmend om te zien hoe een initiatieven als deze mensen vooruit helpen in zowel het leven als het bedrijfsleven door gelijke kansen te bevorderen.”

Lushentha Naidoo, Managing Director bij European Supplier Diversity Program (ESDP)

“De certificering van het European Supplier Diversity Program (ESDP) is een onderscheidende erkenning die wordt gegeven aan bedrijven die voornamelijk eigendom zijn van, gecontroleerd worden door, en geëxploiteerd worden door personen uit etnische minderheidsgroepen (Ethnic Minority Businesses, oftewel; EMBs). Bij ESDP pakken we de 3 belangrijkste uitdagingen aan waarmee EMB's worden geconfronteerd: discriminatie, toegang tot netwerken en twijfel. Via onze evenementen  en database kunnen bedrijven uit etnische minderheden in contact komen met grote bedrijven, wat bijdraagt aan de groei van bedrijven en daarmee aan het creëren van meer werkgelegenheid in de lokale gemeenschappen. Nederland is een van de eerste landen waar we certificeren en we zijn van plan om hier een aanzienlijk netwerk van gecertificeerde EMB's op te bouwen. Als iedereen meedoet, wint iedereen!”

Corporates en EMB’s kunnen zich aanmelden bij ESDP. Grote bedrijven die zich al hebben aangesloten bij member van ESDP zijn o.a. Accenture, Bristol Myers Squibbs, Amazon, CBRE, Google, EY, IBM, Meta, en Johnson & Johnson. 

Kijk voor meer informatie op https://esdp-org.eu/ en https://fixers-group.com/

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.