IDEA+positioneert+zich+met+nieuwe+pay%2Doff%3A+Leading+Agencies+in+Live
Nieuws

IDEA positioneert zich met nieuwe pay-off: Leading Agencies in Live

IDEA heeft als leden sinds 2002 tientallen toonaangevende bureaus in live en events. Daarmee is de branchevereniging een belangrijk pion in de branche van live communicatie. In die voortrekkersrol heeft IDEA haar strategie en pay-off aangepast aan het nieuwe tijdperk waar de live communicatie en experiential marketing wereld nu in zit: de samensmelting van live-interacties en digitale innovaties.

De pay-off Leading Agencies in Live benadrukt het expert leadership van IDEA in een tijdperk waarin digitale innovaties het communicatielandschap snel en ingrijpend veranderen. De versmelting van offline en online zorgt voor een sterke stijging in experiential marketing en merk- en digitale live-activaties.

De cijfers uit de IDEA Business Monitor tonen een omzetgroei van IDEA-bureaus en het IPA Bellwether-onderzoek legde een sterke toename van het eventmarketing en live budget bloot


Herwaardering live-interacties
Tegelijkertijd leidt de toenemende digitalisering tot een herwaardering van de onvervangbare kwaliteiten van authentieke live-interacties. Hierdoor hebben organisaties behoefte aan experience-experts die het vakmanschap in fysieke ervaringen samenbrengen met kennis van digitale live-omgevingen.

De perceptie van live is de afgelopen jaren veranderd. De ervaringen tijdens de coronapandemie en toenemende digitalisering leiden tot herwaardering van de onvervangbare kwaliteiten van live-interacties.

Uit het CMO Rapport 2023


Leidende positie versterken
Dit inzicht vormt de basis van de nieuwe strategie en de nieuwe pay-off, aldus de kersverse nieuwe IDEA-voorzitter Dion Janssen (foto rechts). ‘Met Leading Agencies in Live laten we zien dat we als IDEA klaar zijn om onze leidende rol in de veranderende wereld van livecommunicatie te bekrachtigen. We zien een sterke ledenaanwas in bureaus die zijn gespecialiseerd in experiential en merk- en digitale activatie. Die ontwikkeling versterkt de positie van IDEA als innovatieve expert leader.’

Meer dan een slogan
‘Leading Agencies in Live is een belofte van vakmanschap, zakelijke stabiliteit, creativiteit en duurzaam ondernemerschap’, aldus Janssen. ‘Deze belofte maken we waar met het IDEA-keurmerk. Dat bewijst al jaren de professionaliteit en autoriteit van IDEA-leden. Het keurmerk krijgt in 2024 een nog centralere rol in onze positionering.’

Meetbaarheid en verduurzaming
IDEA heeft ook een leidende rol in het meetbaar maken van de effectiviteit van livecommunicatie. Samen met de Bond van Adverteerders (bvA) is de Event Impact Monitor gelanceerd. Deze innovatieve tool toont op basis van data-inzichten de impact en de ROI van events.

Op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen onderscheiden IDEA-bureaus zich met de uitbreiding van het succesvolle Green Ambassadors-programma.

Lintje voor live
Dion Janssen, mede-eigenaar van THG Creative Agency, is per 1 januari Pieter Bas Boertje opgevolgd als IDEA-bestuursvoorzitter. Bij zijn afscheid kreeg Pieter Bas een ‘Lintje voor Live’. IDEA kent deze prijs selectief toe aan mensen die de livecommunicatie-industrie naar een hoger niveau tillen. Als IDEA-voorzitter heeft Pieter Bas zich de afgelopen vier jaar onvermoeibaar sterk gemaakt voor live-events tijdens en na de coronaperiode en het aanjagen van ondernemerschap binnen de branche.
 Over IDEA
IDEA vertegenwoordigt ruim 50 toonaangevende en onafhankelijke livecommunicatie- en eventbureaus. Sinds 2002 vormen zij de voorhoede van de Nederlandse eventwereld. IDEA-leden bieden creatieve totaaloplossingen op het gebied van livecommunicatie. Alle aangesloten bureaus hebben het unieke IDEA-keurmerk.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.