EventTrends2024%3A+event+communities
Nieuws

EventTrends2024: event communities

We gingen al van moment naar traject. Dat werd zelfs Always On. Van event naar traject en zelfs de strategische jaarkalender. Maar het grootste goed is de event community. In 2024 gaan we slimme platformgedreven, continu gevoede communities zien rondom een sterke eventtitel.

En ze bestaan al: events van merken waar de merkwaarde, de brand loyaliteit en waardering bij het event-merk zelfs de onderzoeken van het product of de service zelf overstijgen. Bij die events sluiten mensen zich graag aan. Ze worden onderdeel van een zogeheten event community. Het summum.

Wij zijn zelf bijvoorbeeld enorm fan van EXACT LIVE, maar het kan ook veel kleiner. Rondom The Passion in Doetinchem (waar geen publiek bij mocht zijn) werd een heuse community gecreeerd, waar mensen die vanuit hun 'passie' wilden aanpakken, elkaar vonden. Ze werden aan elkaar gekoppeld door kleine events in de wijken, daaromheen werden sponsoren en instanties aangesloten en zo lukt het om vanuit een groot event (The Passion) tot diverse lokale communities te komen. Verbonden en elkaar gevonden door events.

Resultaat: prachtige projecten in de wijken, zoals een markt vol buurtinitiatieven en een door de community gerealiseerde dierenweide bij een verzorgingstehuis, waar jong en oud samenkomt.

Bekijk het complete EventTrends2024 online magazine:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.