Documentaire+Pandemie+in+Evenementenland%3A+must+see+voor+iedere+eventprof
Nieuws

Documentaire Pandemie in Evenementenland: must see voor iedere eventprof

Het liefst praat je er niet meer over, kijk je vooruit, maar bij VVEM besloten ze er een indrukwekkend video-document van te maken: Pandemie in Evenementenland. De documentaire geeft een indrukwekkende terugblik door 10 verschillende eventprofessionals aan het woord te laten. Terwijl het kippenvel af en toe op je arm staat en het slikken soms wat moeilijk gaat, is de documentaire bovenal een ode. Een ode aan de eventbranche, maar zeker ook aan zij die in de frontlinie opkwamen voor de belangen van velen.

En ook al zitten er echt wel verschillen in hoe de wereld van live communicatie en experience marketing (zakelijke events) tov de publieksevenementen en festivals door de COVID-ellende heenkwam, bovenal toont de documentaire herkenning, verdriet, rugrechten, onbegrip en een gezamenlijke strijd.

Aan het woord, in de docu die gemaakt werd in opdracht van de Vereniging van Evenementenmakers (VVEM), komen:

  • Brigitte de Winter van AFAS Live
  • Martijn van den Broek van Van Ham Tenten
  • Dick van Berkum van Ampco Flashlight
  • Rosanne Janmaat van ID&T
  • Pieter Lubberts van Backbone International
  • Jolanda Jansen van Rotterdam AHOY
  • Ronnie Degen van Feestfabriek Alles komt Goed
  • Henk Schuit van Eventim
  • Jasper Goossen van Apenkooi Events
  • Willem Westermann van VVEM 

‘Pandemie in evenementenland’ is in opdracht van de VVEM gemaakt door content marketing agency We Are The Night. In de documentaire wordt aan de hand van gesprekken met tien verschillende branchepartijen inzichtelijk hoe hard de evenementenbranche getroffen sinds de uitbraak van de COVID-19 pandemie getroffen is, hoe deze branche op de achtbaan aan ontwikkelingen heeft geanticipeerd en hoe kwetsbaar het Nederlandse ecosysteem van evenementenmakers is gebleken. Een systeem waar vanuit andere landen doorgaans met jaloerse blikken wordt gekeken, dat van grote economische waarde is en geldt als een van de grootste werkgevers van Nederland.

“Deze film is een eerbetoon aan de branche waaruit ook wij voortkomen”, aldus Wilco Jung van We Are The Night. “Het is een heel eervolle taak geweest om de omvang van deze sector, de problemen die zijn ondervonden en de weg terug naar boven zo goed mogelijk in beeld te brengen. Wij zijn geen beroepsgroep van klagers, we zoeken altijd oplossingen. Die positieve houding hebben we er in terug willen brengen.”

De hoge kwaliteit van events in Nederland is niet vanzelfsprekend
“Wij zijn enorm trots op het eindresultaat, het vangt precies waar wij als branche tegenaan zijn gelopen en hoe we daar collectief mee om zijn gegaan”, zo stelt VVEM-voorzitter Henk Schuit. “Wij moesten als eerste dicht, konden als laatste weer open en waren in de tussenliggende periode met grote regelmaat – en veelal onterecht – de gebeten hond. Als VVEM vinden we het belangrijk dat die impact op onze branche inzichtelijk wordt en we niet vergeten wat er gebeurd is. Vandaar dat we een documentaire hebben laten maken nu de wonden nog vers zijn. Zodat iedereen begrijpt dat de hoge kwaliteit van evenementen zoals we die in Nederland hebben niet vanzelfsprekend is.”

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.