Column+%2D+Gouden+toekomst+voor+de+blote+billen
Nieuws

Column - Gouden toekomst voor de blote billen

Ben jij nog up-to-speed, of dreig je af te haken in de typhoon van tech-geweld? Artificial Intelligence, Virtual Reality, ChatGPT, Web3, blockchain. Waar gaat het heen? Al die ontwikkelingen hebben grote gevolgen. Ja, zeker ook voor de toekomst van ons vak. In de dagelijkse praktijk ontkom je er nu al niet meer aan. Sluit je ogen niet voor innovaties, maar blijf in al het geweld uitgaan van eigen kracht. Durf jij met de billen bloot? Dan ligt de toekomst aan jouw voeten.

Het nieuws over Artificial Intelligence (AI) houdt niet op. ChatGPT kan dingen, waarvan we nog niet eens zo lang geleden niet durfden te dromen. Robots en levensechte virtuele personen praten en bewegen zoals jij en ik. Niet meer van echt te onderscheiden. 

Dat de voortschrijdende techniek ingrijpende gevolgen gaat hebben voor hele beroepsgroepen en dus de samenleving is evident. Je zult bijvoorbeeld stukjesschrijver zijn bij een communicatieplatform als EventBranche.nl. Verandering is in basis positief, maar kan ook ongewenste neveneffecten hebben. Niet voor niets wil een groep van honderden invloedrijke tech-ondernemers tijdelijk de pauze-knop indrukken als het gaat om AI-ontwikkelingen. 

Een van die ondernemers is Elon Musk, de baas van Tesla, SpaceX en sinds een aantal maanden ook van Twitter. Dit social medium is een voorbeeld van chaos, een plek waar echt en fake niet meer van elkaar te onderscheiden zijn.  Zeker nu de blauwe vinkjes voor geverifieerde personen zijn afgeschaft en nu voor een paar dollar voor alle gebruikers te koop zijn. 

Vragen als 'Wat is waar en wat is fake?' en in toenemende mate 'Wie is echt en wie is fake?' worden met de dag relevanter. Met kleine moeite kun je gesprekken aangaan met virtuele personen en je kunt liedjes en toespraken schrijven en de laten zingen en uitspreken door bekende personen. Grote denkers als Artistoteles, Julius Caesar, Epictetus en Spinoza komen virtueel weer tot leven en delen hun wijsheden met de kennis van nu. Het behoeft geen uitleg dat deze ontwikkelingen ook op een minder constructieve manier kunnen worden gebruikt.

Hoe je het ook wendt of keer, we staan aan het begin van een nieuw tijdperk. Science fiction wordt werkelijkheid. Sinds het ontstaan van de mensheid hebben we de piramide van Maslov beklommen. We hebben de afgelopen jaren de top bereikt. Op die bovenste trede kunnen we onszelf ontplooien en ontwikkelen. Nu staan we op een scharnierpunt. De piramide zal niet langer de piramide zijn, maar dat is voer voor een volgende column. 

Het kunnen terugvallen op echte mensen, mensen die je kunt aanraken, horen, ruiken en proeven wordt nog belangrijker. Ons vakgebied van live communicatie en experience marketing wordt nog meer het cement van de samenleving van de toekomst. Samen mooie dingen beleven, herinneringen maken, dat zijn de vitamines van morgen. En daar zijn we bij de kern. Want kleedt elk event maar eens uit tot de essentie. Ontdoe het van alle franje en opschmuck. In al die naaktheid draait het uiteindelijk om live communicatie in haar puurste vorm. Dan ga je figuurlijk met de billen bloot. Dan valt er niks meer te verbergen. Dus blijf in vorm, want de billen in onze branche zijn - nog meer dan nu - het goud van de toekomst.

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.