Videomapping+brengt+Edinburgh+in+extase
Cases

Videomapping brengt Edinburgh in extase

Videomapping of projection mapping is natuurlijk niet nieuw. Het projecteren van bewegende beelden op objecten en ook mensen evolueert constant. Reclamemakers en kunstenaars maken van videomapping steeds vaker een adembenemende experience. Een sprekend voorbeeld is het Edinburgh International Festival.

Videomapping heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Niet alleen worden 2d projecties op grote gebouwen getoond. Inmiddels zijn er 3d projecties op kleinere objecten, zoals bomen veelgezien tegenwoordig, projecties op bewegende mensen. In combinatie met licht en geluid ontstaat een fascinerende manier van storytelling, die in staat is toeschouwers ademloos te boeien en echt mee te zuigen in het verhaal. 

Het Edinburgh International Festival is een platform voor de bloei van de menselijke geest. Vlak na de Tweede Wereldoorlog werd het festival opgericht. Het is verworden tot een inspiratiebron voor festivals over de hele wereld. Ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan was videomapping het thema, dat de bezoekers in extase bracht.

Het St. Andrew Square in de Schotse hoofdstad werd omgetoverd tot een magische nachttuin door middel van licht- en geluidsinstallaties en grootschalige projecties. Duizenden mensen waren getuige van deze videomapping voorstelling 'Bloom', de openingsceremonie van het festival dat bol staat van opera, klassieke muziek en andere kunstvormen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.