Dit+zijn+de+drie+beste+events+van+2021
Cases

Dit zijn de drie beste events van 2021

Het was me het jaartje wel. Ondanks alle coronaperikelen werden er geweldige events gehouden. Bij de BEA World-verkiezing komen de beste evenementen samen. Een deskundige internationale jury kent per prijzen toe in verschillende categorieën. De koningsklasse is de BEA World Grand Prix. In deze overall-categorie worden de drie beste evenementen ter wereld van 2021 bekroond. Dit zijn de winnaars:

Op de derde plaats eindigde All4Climate, een campagne met als doel de beuwstwording rond klimaatverandering te vergroten. Deze campagne werd uitgevoerd door het bureau PianoB in opdracht van het Italiaanse Ministerie voor Ecologische Transitie en de Wereldbankgroep.

Grote uitdaging was een communicatietraject uit te zetten dat interessant is voor een uiteenlopende doelgroep van jongeren tot overheid en van kunstenaars tot bedrijven. Muziek speelde in de hele campagne een hoofdrol. All4Climate bracht groepen bij elkaar om echte oplossingen te vinden voor de transitie.

Milaan

De organisatie had te maken met een enorme tijdsdruk. In nog geen drie maanden werd deze campagne uit de grond gestampt, waarbij de organisatie op tal van fronten te maken kreeg met veel tegenwind. Participerende bedrijven haakten pas op het allerlaatste moment aan, perikelen rond de locatie en artiesten die na toezeggingen toch weer hun keutel introkken. Ondanks alles werd het op 30 september een spektakelstuk van jewelste in modestad Milaan.

Rockin'1000, de grootste gelegenheids rockband ter wereld, werd de megafoon van deze campagne. Een selectie van nationale en internationale artiesten trad op met Rockin'1000 en bereikte zo een groot internationaal publiek. Het concert werd besloten met het alleszeggende nummer 'People have the power' van Patti Smith.

Zilver voor Ferrari

Het zilver bij de BEA World Grand Prix - oftewel het op een-na-beste event ter wereld in 2021 - werd gewonnen door het bureau Balich Wonder Studio, dat de wereldwijde introductie verzorgde van de Ferrari 296GTB. Dit bureau boog zich over de vraag hoe het Fun-to-drive-gevoel van de nieuwe Ferrari over te brengen zonder er in te rijden. Er werd een platform voor vijftien maanden opgezet. Hier werden de reele wereld en de virtuele wereld op bijzondere wijze samengesmolten.

Wereldkampioenen uit de echte wereld en Ferrari-kampioenen in E-sports gingen de strijd met elkaar aan onthulden de datum van de premiere. Die premiere was een event op zich. Samen met Epic Games werd de echte wereld verrijkt met elementen uit de virtuele wereld. Deze zogenaamde extended reality was te volgen via vier platforms, exclusief een speciaal persplatform waar 500 journalisten de premiere volgden. Vervolgens werd de stap gemaakt naar de nationale markten. Hier werden in vijf video's opgenomen in vijf landen verspreid over de hele wereld de 'Rules of Fun To Drive according to Ferrari' op haast onnavolgbare wijze in beeld gebracht.

Digital X is de beste

Het beste event ter wereld in 2021 is Digital X, een toonaangevend feest waar de digitaliteit wordt gevierd. Telekom Deutschland zette een nieuwe standaard neer voor deze 'wereldtentoonstelling van de digitalisering'. Het meest eenvoudige was geweest dit enorme event af te gelasten door alle beperkende maatregelen. Bureau DO IT! koos samen met opdrachtgever Telekom Deutschland voor de moeilijke weg.

Er werd compleet out-of-the-box gedacht. Zo werd het idee van een congreszaal al snel losgelaten. De hele stad Keulen werd verkozen tot eventlocatie. Van stadsparken tot cafe's  en van pleinen tot theaters, Digital X was overal. De meer dan 20.000 bezoekers hadden een eventlocatie van meer dan twee miljoen vierkante meter tot hun beschikking.

Digital X was wekenlang het gesprek in de media en op social media. Deze frisse kijk op wat er in een periode vol beperkingen wel mogelijk is, heeft een nieuwe standaard gezet. Reden voor de jury van het BEA World Festival om Digital X te kronen tot 'Het beste event van 2021'.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.