Digitaal+platform+als+een+Zwitsers+zakmes
Cases

Digitaal platform als een Zwitsers zakmes

Corona was als speed voor digitale innovatie. Een prachtig voorbeeld is onIT, een 'gewoon' digitaal platform, dat innoveerde en een soort digitaal Zwitsers zakmes werd voor tal van vormen van events. Het platform was dusdanig revolutionair dat het een eerste prijs in de wacht sleepte bij het Bea World Festival.

Het bedrijf onIT gebruikte al meer dan vijf jaar een digitaal platform als add-on voor live events. En toen kwam corona en dwong het bedrijf tot een innovatieslag.

Zwitsers zakmes

Die uitdaging ging het bedrijf aan en zo werd het platform met een 'nice-to-have-karakter' omgeturnd tot een podium met een 'must-have-karakter'. De feitelijke, maar virtuele locatie van het evenement ontpopte zich als een waar Zwitsers zakmes. Voor alle uitdagingen bood het een oplossing. 

onIT denkt in communicatie, interactie en co-creatie. Dit moest mogelijk zijn tijdens digitale en hybride evenementen, tijdens communicatie-processen en tijdens processen van co-creatie.

Neven-effecten

Samen met het bureau Onliveline werd een digitaal podium ontwikkeld dat zijn tijd vooruit was. Doel gehaald, maar er waren neven-effecten. Zo werden eenmalige gasten terugkerende bezoekers en konden communities worden gebouwd. 

Misschien wel het mooiste neven-effect was, dat dit Duitse project de eerste prijs behaalde in de categorie Digital Platforms tijdens de uitreiking van de prestigieuze Bea World Awards.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.