Beurzen+%2D+trends+en+ontwikkelingen
Nieuws

Beurzen - trends en ontwikkelingen

Trends en ontwikkelingen. EventBranche.nl benoemde eerder al de vijf overkoepelende trends voor 2023. Hoe vertalen deze grote bewegingen zich binnen wereld van de (vak)beurzen? We nemen een deepdive.

Elk jaar stelt EventBranche.nl exclusief voor haar leden het Gouden Giraffe Jaarboek samen. In deze uitgave vind je alle need-to-know informatie voor het komende jaar. Ook dit jaar werden de vijf belangrijkste trends van alle kanten belicht. Dit zijn The Big Five: 1) Duurzaamheid 2) Always On 3) Digi Ex 4) Aandacht en 5) Transformation Economy. Meer verdieping over deze trends lees je in dit artikel. En heb je de persconferentie gemist? Kijk 'm dan hier terug. We kijken hieronder wat de trends voor beurzen betekenen.

Always on beurs

De live beurs is een belangrijke generator voor content, die op slimme wijze het hele jaar door kunt inzetten. Zo ontstaat een community, die grote hoeveelheden waardevolle data oplevert. Uitdaging is om de bezoekers het hele jaar door te binden met als doel ze fan te maken van je merk.

DigiEx: de doorbraak van tech
Technologie zorgt voor meer experience op de beursvloer. Daarnaast draagt technologie een flink steentje bij aan de verduurzaming van events: van papier naar app, QR en andere tools. Tot slot wordt dataverzameling key, daar moet je slimme tech tools voor inzetten.

Extraperience

Als beursorganisator doe je er goed aan om niet meer te denken vanuit de vierkante meter verkoop, maar vol te focussen op wat is de toegevoegde waarde van deze standhouder en hoe versterkt deze de totaalbeleving van een bezoeker.

Mini-events
Een beurs kan niet meer zonder beleving, zonder experience. Laat bezoekers ruiken, voelen en proeven. Zorg voor een zinnenprikkelende ervaring en benader jouw beursdeelname net als ieder ander event: voortraject, tijdens en natraject.

Data verzamelen
Een beursbezoek van een potentiele klant is een soort lopende goudmijn. Maar dan moet je er wel mee aan de slag. Verzamel data met apps, tools, of door het invullen van NAW-gegevens waarna ze aan een spel mee mogen doen.

Kennis en beleving in plaats van product Je kent ze wel die grote stands, met logo’s, bedrijfskleuren en het nieuwe product centraal in de stand. Maar what if de beleving centraal staat, of dat je in plaats van met vlaggen en logo’s te zwaaien jouw kennis deelt?

Beurzen zijn bezig met een enorme inhaalslag als het gaat om innovatie. Wil je daarover meer weten? Lees dan ook zeker de volgende artikelen:
- Beurzen: Van gangpaden naar totaalconcept
- Beurzen - The Big 5 checklist
- Welke beurs gaat aan de haal met de Gouden Giraffe?
- Printing Wonderland in de race voor de Gouden Giraffe

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.