Beurzen+%2D+The+Big+5+checklist
Nieuws

Beurzen - The Big 5 checklist

Leuk hoor die vijf trends en ontwikkelingen, die onder de noemer 'The Big 5' werden gelanceerd in het Gouden Giraffe Jaarboek, maar hoe vertaal je die nou naar de praktijk van jouw evenement? We maken een praktische vertaling van The Big 5 voor jouw volgende event middels een checklist. Hoe pas je The Big 5 toe voor jouw volgende beursconcept?

 • Wie niet duurzaam is, is af
  De duurzame stappen liggen op de stoep van jouw beurslocatie. Vraag eerst maar eens na bij de locatie wat zij allemaal kunnen doen en kijk dan naar zeer eenvoudige en effectieve stappen. Een paar voorbeelden:

  - Daag standhouders uit om tot duurzame stands en concepten te komen
  Maak er desnoods een wedstrijd van: welke stand is het meest duurzaam en wint volgend jaar een gratis plek.

  - Van papier naar digitaal
  Papieren flyers worden scanbare digitale content en een beursmagazine kan in 2023 echt digitaal hoor.

  - Materiaal en logistiek
  Standbouw met herbruikbaar materiaal en een logistieke coördinatie vanuit de organisator waardoor logistiek van de verschillende standhouders slim en gezamenlijk gepland en verdeeld wordt.
   
 • Digitaal om de Experience te versterken

Er is al zo veel mogelijk, maar wie het beursbezoek van jouw gast kan faciliteren en inrichten op de data die je digitaal hebt verzameld, is spekkoper. Daarbij zijn apps en tools echt niet meer weg te denken voor de optimale customer journey op jouw beursvloer. Kortom: gebruik alle digitale middelen die voorhanden zijn om de live beursbeleving te versterken en effectiever te maken.

 • Aandacht is het nieuwe goud

Voor jouw beurs is aandacht het nieuwe smeermiddel voor enthousiaste beursbezoekers. Drie simpele voorbeelden die je morgen kunt inzetten:

 • Persoonlijk ontvangst
  Maak van het badge scannen een warme ontvangst, persoonlijk, vol aandacht. Begeleid bezoekers desnoods vanuit de koude parkeergarage tot de ingang.
   
 • App-aandacht
  Is de toegangskaart in de beurs-app gescand, dan komt er meteen een persoonlijke video van het kopstuk van jouw beurs in de app. Die GOAT heet de bezoekers van harte welkom en geeft wat tips.
   
 • Bied rust en comfort
  Een ruimte om even uit te rusten. Een massage. Een persoonlijke host. Een mobiele koffietafel om even de gedachten te verzetten.
   
 • Van beursdagen naar Always On

Het zit in onze genen: in het voortraject van de beurs proberen we zo veel mogelijk meters te verkopen, zo veel mogelijk kaarten weg te zetten en dan openen we de beurs. Na afloop delen we het succes met wat foto’s en video. Maar wat als we van de beursdagen naar een Always On community gaan. Dus gaat in 2023 de beurs zich positioneren als vakplatform, met content, trends, ontwikkelingen, kleine online en live events in het voor- en natraject etc. De beurs zelf is dan het absolute hoogtepunt.

 • Van beursbezoek naar gedragsverandering

Waar we jarenlang de beleving van een beursbezoek probeerden door te ontwikkelen, gaan we nog een stap verder: gedragsverandering. Standhouders en beursorganisatoren die op de beursvloer ruimte bieden aan de ontwikkeling, coaching, bijscholing van bezoekers slaan de Transformation spijker op de kop. Toegevoegde persoonlijke waarde, is het credo.

EvenementOrganiseren.nl

Wist je dat EventBranche.nl ook sterk is in het organiseren van evenementen? Denk maar eens aan de Gouden Giraffe Event Awardshow, The Next Event en de BeachBrancheBarbecue. Maar wist je ook dat we een website hebben met alles voor de organisator van willekeurig welk event? Check de website van EvenementOrganiseren.nl

Meer beursnieuws

Beurzen zijn bezig met een enorme inhaalslag als het gaat om innovatie. Wil je daarover meer weten? Lees dan ook zeker de volgende artikelen:
- Beurzen: Van gangpaden naar totaalconcept
- Welke beurs gaat aan de haal met de Gouden Giraffe?
- Printing Wonderland in de race voor de Gouden Giraffe

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.