Koninklijke+Jaarbeurs+fysiek+en+online+h%C3%A9t+trefpunt
Nieuws

Koninklijke Jaarbeurs fysiek en online hét trefpunt

Er gaat niks boven live. Elkaar ontmoeten, elkaar in de ogen kijken. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Totdat we er door de pandemie achter kwamen dat het allemaal niet zo logisch is als we dachten. Die coronacrisis heeft veel ellende met zich meegebracht, maar ook voor onverwachte positieve ontwikkelingen gezorgd op het gebied events.

Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht is zonder twijfel een van de bekendste eventlocaties van Nederland. Elk jaar komen er miljoenen bezoekers over de vloer om elkaar te ontmoeten op events, beurzen en congressen. Dat kwam tot stilstand tijdens de pandemie. Inmiddels is het weer een drukte van belang en gonst en bruist het weer in het multifunctionele eventlocatie in de Domstad. Helemaal business as usual is het zeker niet, want er is wel degelijk wat veranderd. Samen met de eventexperts van Jaarbeurs kijken we naar de belangrijkste trends.

Herwaardering van 'live'

Er mag dan veel veranderd zijn. Er zijn ook nog dingen als vanouds. Elkaar live spreken, elkaar ontmoeten, elkaar kunnen aanraken, dat leek voor de pandemie vanzelfsprekend. We hebben geleerd dat dat helemaal niet zo is. Elkaar ontmoeten is bijzonder. Het feit dat we het tijdelijk hebben moeten missen heeft voor een herwaardering van 'live' gezorgd.

Live events hebben de meeste impact, zo blijkt ook uit tal van wetenschappelijke onderzoeken. Een live event bezoeken biedt experience, het prikkelt al je zintuigen en het biedt ruimte voor spontane ontmoetingen. Er gaat niks boven live. Jaarbeurs heeft alles in huis voor die live experience. De locatie, centraal gelegen pal naast station Utrecht Centraal, biedt onderdak aan vergaderingen en trainingen en aan grote internationale congressen en beurzen. Bekende events in Jaarbeurs zijn onder andere de VakantieBeurs, MOTORBeurs en de WebwinkelVakdagen. Ook voor events als World of Dino's of Thunderdome ga je naar Jaarbeurs.

Ook op het gebied van online events heeft Jaarbeurs  alle faciliteiten voor de meest uiteenlopende events. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat online niet meer weg te denken is in de eventbranche. De permanente studio in Jaarbeurs biedt mogelijkheden om de wereld te bereiken.

Top 5 Trends

In een interessante whitepaper zet Jaarbeurs alle zaken rondom live events, online evenementen en hybride vormen nog eens grondig uit, inclusief alle voordelen en nadelen. In diezelfde whitepaper vind je ook de Top 5 Trends voor eventrs na de pandemie. Met hoofdletters staat op 1 de beleving. Live blijft de meest ideale vorm, waarbij online een welkome aanvulling vormt. Tweede trend die Jaarbeurs ziet is de verschuiving van marco- naar micro-events. De voorkeur van opdrachtgevers gaat vaker uit naar paar keer per jaar een kleiner event net meer focus en impact in plaats van één keer een mega-event.

Combinatie live en online

De combinatie van live en online is inmiddels een beproefde vorm. Mensen live bij elkaar brengen is key. Met online kun je vrij eenvoudig, goedkoop en duurzaam iedereen bij je event betrekken. Mensen aan de andere kant van de wereld kunnen je event online bezoeken en ook die bijzondere spreker uit El Salvador maakt online eenvoudig zijn opwachting op jouw event.

Content is het bindmiddel om jouw doelgroep ook voor en na het event aan je te binden. Jaarbeurs helpt ook steeds meer partijen met het produceren van die content. De mogelijkheden van de Jaarbeurs Studio zijn onbegrensd. Deze trends en meer lees je in de gratis whitepaper van Jaarbeurs Utrecht. Download de whitepaper hier.

Meer informatie over Jaarbeurs Utrecht. Lees dan het artikel "Jaarbeurs in de meest duurzame eventlocatie in 2030"  of het artikel "Jaarbeurs maakt van jouw event een slim marketingmiddel". 

Bijgaande foto is gemaakt door Michiel Ton.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.