September+Me+Festival%3A+voor+ontdekkers+en+verdwalers+in+Amersfoort
Persberichten

September Me Festival: voor ontdekkers en verdwalers in Amersfoort

Van 26 t/m 29 september 2024 vindt op vijf locaties in Amersfoort de achtste editie van September Me plaats – een muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers- van en met artistiek leider Ragazze Quartet. Het afwisselende programma, met theater Flint als bruisend festivalhart, biedt meer dan twintig avontuurlijke (diner)concerten, verrassend muziektheater, vrolijke familieshows en een uitgebreid verdiepingsprogramma.

Artistiek leider Ragazze Quartet heeft voor haar geliefde festival September Me weer een divers programma voor jong en oud samengesteld. Vier dagen lang worden de ondoorgrondelijke wegen van de liefde verkend met concerten en voorstellingen van onder andere Maxwell Quartet, Tim Kliphuis met Maya Fridman, Marc van Roon en Katja Peijnenburg (Kosmos), Ragazze Quartet met transgender bariton Lucia Lucas (The World’s Wife) en met Katharine Dain, Maurice Lammerts van Bueren, Remco Menting en Tjitske Jansen (Liefste,).

Openingsconcert 
Bij het openingsconcert op donderdag speelt de Schotse doedelzakspeler en componist Brìghde Chaimbeul, de Artist in Focus van September Me 2024, samen met Ragazze Quartet, Maxwell Quartet en Linda Buckley diverse (eigen) composities. Chaimbeul bespeelt de smallpipes met verleidelijke virtuoze vloeibaarheid. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze onder andere Iggy Pop, Colin Stetson en Caroline Polachek tot haar fanbase mag rekenen. 
 
Bijzondere combinatie 

Op zaterdag speelt Het Paradijs met muziek van Joseph Haydn. Dit programma is onderdeel van een drieluik van het Nederlands Blazers Ensemble en de Vlaamse schrijver Bart Moeyaert en begint waar De Schepping eindigde. De tuin van Eden is er een van overdaad. De taal van Bart Moeyaert zindert. In een paar pennenstreken beschrijft hij de exuberante natuur en prikkelt alle zintuigen. Hij maakt tussen de regels voelbaar dat er te midden van alle harmonie maar twee dissonanten rondlopen: de man die het verhaal vertelt en de vrouw die bij hem is.

September Me sluit het festival af met Welcome Here, Kind Stranger (8+), een gezellig dinerconcert voor het hele gezin waar in een Schotse Pub-setting muziek en eten samensmelten. Liefde gaat immers ook door de maag.

Over September Me en artistiek leider Ragazze Quartet
Artistiek leider Ragazze Quartet stelt ieder jaar met nieuwsgierige en open blik een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dat jaar. In 2024 is dat: Uit Liefde. 

‘De kracht van het festival is dat genres en disciplines in elkaar overlopen alsof het volkomen vanzelfsprekend is.’ – Volkskrant
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.