EventBrancheLIVE%3A+120+branchegenoten+gaan+het+gesprek+aan+over+hot+topics
Nieuws

EventBrancheLIVE: 120 branchegenoten gaan het gesprek aan over hot topics

Ruim 120 eventprofessionals komen maandag 16 september naar CORPUS Reis door de Mens in Oegstgeest. Een bijzondere locatie voor een bijzonder evenement. Want waar we jarenlang dit netwerkevenement ophingen aan 1 of 2 topsprekers, gaan we nu samen het gesprek aan. Dagvoorzitter Thijs de Lange neemt ons mee in 3 onderwerpen: Duurzaam is groter dan groen; Generatie Z schreeuwt om nieuwe eventconcepten en let’s go LAIVE.

Op 16 september openen de deuren van CORPUS om 15.00 uur en starten we na een netwerkinloop met twee ronden Pressure Cooker. Lukt het jou in jouw groep van 10 eventprofessionals om na een korte introductie van een onderwerp tot een briljante oplossing of geweldig inzicht te komen? Voordat je aan tafel gaat met collega’s (die na dit event vanzelfsprekend tot je nieuwe eventvrienden behoren) om in korte tijd tot een briljant idee te komen, geeft een ervaringsdeskundige het onderwerp extra lading. Na twee rondes brainstormen is er een korte pauze om vervolgens het debat, de discussie, met elkaar aan te gaan. Als afronder van die open discussie wordt ook nog een derde onderwerp geintroduceerd, want op welke AI (event)oplossing zit jij te wachten.

Groter dan groen en de Gen Z verandert onze wereld
“De twee onderwerpen die in de pressure cooker tafels worden behandeld zijn niet voor niets gekozen. Op het gebied van duurzaamheid zien we dat veel bedrijven en organisaties de 17 sustainable development goals als leidraad gebruiken. Op events lijkt vooralsnog de focus voor op groen als vertaalslag van die goals de standaard te zijn. We willen in Corpus eens kijken hoe we duurzaamheid groter kunnen maken dan groen. En het tweede pressure cooker onderwerp, Generatie Z, is even interessant. Realiseren wij ons wel hoe gapend groot het gat is tussen de nog altijd werkzame babyboomers en de nieuwe collega’s uit de Generatie Z? En hoe pas je daar je events op aan? En hoe gaat dat als straks Gen Z het merendeel van jouw gasten is? Als we in het tweede deel van EventBrancheLIVE ook nog AI en de vele mogelijkheden aanstippen, gaan we op zoek naar de perfecte AI tool”, schetst Sjoerd Weikamp namens de collega’s van Events.nl, EventBranche.nl en EvenementOrganiseren.nl de inhoudelijke middag.

“We zijn ook erg blij en trots dat dagvoorzitter Thijs de Lange zich heeft gecommitteerd aan dit event. We raakten met Thijs aan de praat over het onderwerp inclusie en diversiteit. Vooringenomen standpunten van ons kregen dankzij Thijs een compleet nieuwe lading. De combinatie van zijn liefde voor taal en schrijven, humor, een vlijmscherpe geest en een consultatieachtergrond op het gebied van inclusie maken van Thijs de perfecte dagvoorzitter. ‘Waar het lichaam minder meewerkt, wordt de geest des te scherper’, is een uitspraak van Thijs en daarmee een mooie voorbode voor maandag 16 september.”

Vanzelfsprekend sluiten we de dag af met een hapje en een drankje en de mogelijkheid om meer van deze uiterst bijzondere eventlocatie te zien en te beleven.

Inschrijven voor dit leden event kan nog:

De allerlaatste plekken reserveer je door hier in te schrijven.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.