Vivendi+verkoopt+aan+CTS+EVENTIM
Persberichten

Vivendi verkoopt aan CTS EVENTIM

CTS EVENTIM, een toonaangevende internationale aanbieder van ticketdiensten en live-entertainment, en Vivendi, een wereldleider op het gebied van cultuur, entertainment, media en communicatie, hebben vandaag de verkoop bekend gemaakt van Vivendi's festival- en internationale ticketactiviteiten. Op 2 april 2024 werd een putoptieovereenkomst ondertekend. De totale waarde van de transactie bedraagt ​​circa € 300 miljoen.

De ticketing- en festivalactiviteiten van Vivendi, overgenomen door CTS EVENTIM, genereerden gezamenlijk €137 miljoen aan inkomsten in 2023. De ticketingactiviteiten brachten daarvan ongeveer €105 miljoen op, met een EBITDA van €26 miljoen. De Britse markt was verantwoordelijk voor het grootste deel van de omzet, gevolgd door de Amerikaanse markt. Het festivalactiviteitenonderdeel van de huidige deal genereerde nog eens € 32 miljoen aan inkomsten.

Nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden

Deze transactie biedt nieuwe ontwikkelingsmogelijkheden voor Vivendi’s voormalige festivalportfolio en de internationale activiteiten van See Tickets, terwijl maximale continuïteit voor al hun partners wordt gegarandeerd. Dit ondersteunt de internationaliseringsstrategie van CTS EVENTIM en komt artiesten en hun managers ten goede doordat er nog meer geïntegreerde diensten op wereldschaal kunnen worden aangeboden.

De activiteiten in de concertzalen van Vivendi, waaronder L’Olympia in Parijs, evenals See Tickets France en Brive Festival, maken geen deel uit van deze overeenkomst.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.