Vergulden+Eenhoorn+verbetert+de+klantbeleving+met+MICE+Operations
Persberichten

Vergulden Eenhoorn verbetert de klantbeleving met MICE Operations

Een web van verschillende systemen die niet samenwerken, losse Excel-sheets met draaiboeken en facturen, aanvragen die per telefoon of mail doorgegeven worden… Bij restaurant en evenementenlocatie Vergulden Eenhoorn in Amsterdam houden ze zich liever bezig met het organiseren van onvergetelijke evenementen voor hun gasten. Daarom gebruiken ze sinds 2023 de event planning software van MICE Operations voor het organiseren van vergaderingen en evenementen.

Vergulden Eenhoorn, een monumentale stadsboerderij in het hart van Amsterdam, is een unieke mix van restaurant, evenementenlocatie en boetiekhotel. Van werkbijeenkomsten in de Hooiberg tot feesten in de grote groene tuin: de mogelijkheden zijn eindeloos. Met MICE Operations behouden ze het overzicht, zelfs met zo’n divers aanbod.  

Een alles-in-één-systeem voor meer efficiëntie

“Voordat we met MICE begonnen, werkten we minder efficiënt dan we zouden willen,” vertelt Guido, salesmanager bij Vergulden Eenhoorn. “We hadden vaak te veel contactmomenten nodig om behoeftes van onze klanten in kaart te brengen.” MICE Operations heeft daar verandering in gebracht. “Alles is nu gebundeld in één systeem,” legt Guido uit. “Van het maken van offertes tot het beheren van reserveringen. Dit bespaart enorm veel tijd.” 

Bobbe, restaurant- en eventmanager bij Vergulden Eenhoorn, benadrukt daarnaast het gemak voor de gast: “De aanvraagmodule van MICE op onze website stelt gasten in staat om snel en eenvoudig hun ideale evenement samen te stellen. Het is heel gebruiksvriendelijk en scheelt ons veel tijd." 

Verbeterde samenwerking en meer aandacht voor de gast

MICE heeft niet alleen een positieve impact op tijdwinst en gebruiksgemak, ook de samenwerking tussen de verschillende afdelingen is verbeterd. “Iedere uitvoerende afdeling heeft een eigen werklijst in MICE,” aldus Guido. “Passen we last minute iets aan, dan komt deze aanpassing gelijk bij de juiste afdelingen terecht. Zo is alle communicatie rondom een evenement terug te vinden in MICE. Dit werkt super fijn en overzichtelijk.” Daarnaast maakt MICE het mogelijk om de beleving toe te spitsen op het type evenement. “We kunnen nu beter inspelen op de wensen van de klant,” vertelt Guido. “Bij bruiloften willen we iets uitgebreider en meer gepersonaliseerd presenteren, terwijl voor een vergadering een zakelijke toon prettiger is.” 

Met MICE Operations heeft Vergulden Eenhoorn een alles-in-een-oplossing voor het efficiënt beheren van evenementen. Alle informatie wordt nu op één plek gebundeld, waardoor het team zich extra kan focussen op de beleving van de gast. Bobbe concludeert: “Dankzij MICE kunnen we de hele klantbeleving op een eenvoudige manier naar een hoger niveau tillen, we kunnen nu veel beter inspelen op de specifieke wensen van elk type klant.”

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.