Spectaculaire+robotgevechten+op+Maker+Days+Eindhoven
Persberichten

Spectaculaire robotgevechten op Maker Days Eindhoven

Robots die elkaar te lijf gaan in een arena? Ja, je leest het goed! Tijdens de Maker Days in Eindhoven maak je kennis met de Dutch Robot Games (DRG), hét evenement waar robots het in een spannende strijd tegen elkaar opnemen. Dit unieke spektakel vindt plaats op zaterdag 14 en zondag 15 september.

De Dutch Robot Games organiseert al sinds 2001 robotgevechten, een fenomeen dat je misschien wel kent van tv-programma’s als BattleBots en Robot Wars. Bezoekers van de Maker Days krijgen de kans om deze adembenemende gevechten van dichtbij mee te maken. Je kunt niet alleen genieten van de actie, maar ook leren van de bouwers zelf hoe je een onverslaanbare robot kunt maken.

In de arena krijgen de robots drie minuten om te vechten tot een knock-out. Met verschillende soorten wapens, zoals hamers, zagen en grijpers, proberen de machines elkaar uit te schakelen. Maar het draait niet alleen om brute kracht: een goede bestuurder en slimme tactiek kunnen het verschil maken. Als beide robots het gevecht doorstaan, bepaalt een scheidsrechter de winnaar op basis van controle, schade en agressie.

Internationaal deelnemersveld
Robotgevechten zijn een internationale sport, en dat is te zien bij de Maker Days. Deelnemers komen uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België en zelfs Brazilië! Veel van de robotbouwers hebben ervaring opgedaan in internationale competities, zoals in de VS en China. Misschien herken je zelfs bekende teams zoals Team Ominous of Petunia uit de populaire show BattleBots.

Voor ervaren bouwers én beginners
Bij Dutch Robot Games laten ervaren robotbouwers zien wat ze in huis hebben, maar ook beginners zijn meer dan welkom. Tijdens de Maker Days zullen er nieuwe robots hun debuut maken in de arena. In de strijd wordt alles op alles gezet om te winnen, maar buiten de arena helpen de deelnemers elkaar om steeds betere robots te bouwen.

Groeiende populariteit
Robotgevechten combineren technologie, innovatie en entertainment en winnen snel aan populariteit, zowel binnen Nederland als daarbuiten. De Dutch Robot Games belooft een weekend vol actie, inspiratie en technische hoogstandjes.
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.