Onbeperkt+Feest+voor+toegankelijke+festivalwereld
Persberichten

Onbeperkt Feest voor toegankelijke festivalwereld

Een groep van tien toonaangevende festivals; Awakenings, Amsterdam Open Air, Oerol, Bevrijdingspop Haarlem, Wonderfeel, Milkshake, Paaspop, De Opwekking, Amsterdam Roots Festival en STRAF_WERK, nemen het voortouw in het toegankelijk maken van de festivalsector. Dit doen zij door als koplopers aangesloten te zijn bij de ‘Onbeperkt Feest’-belofte, een initiatief van HandicapNL en Green Events, gelanceerd tijdens ADE Green. Naast het uitspreken van de belofte, zetten zij concrete stappen richting een toegankelijke festivalwereld.

De samenwerking met de koplopers werd op 21 oktober tijdens ADE Green 2022 in het bijzijn van festivalorganisatoren gelanceerd en in ontvangst genomen door voorvechter voor toegankelijkheid en Tweede Kamerlid Lucille Werner. HandicapNL en Green Events jagen met Onbeperkt Feest een nieuwe beweging in de festivalsector aan. Alle kennis die wordt opgedaan in het programma, wordt via het Green Events platform gedeeld met de hele sector, zodat elke organisator gemotiveerd wordt de stap naar toegankelijkheid zelf te gaan zetten. “Het onderwerp toegankelijkheid staat nog in de kinderschoenen voor veel Nederlandse organisatoren. Er is op dit moment een gemis aan bewustwording en goede voorbeelden. Door samenwerking en kennisdeling gaan we versneld verandering brengen op dit vlak in de sector”, vertelt Lyke Poortvliet, mede-eigenaar van Green Events.

Kelamo Masali, organisator van Straf_Werk Festival, werkt al sinds de pilot samen met HandicapNL en licht toe: “Wat blijkt? Met kleine aanpassingen kan je al veel bereiken: quick wins. We willen onze bezoekers én collega-organisatoren graag bewust maken van de mogelijkheden. Voor ons eigen festival ligt de focus op het rolstoeltoegankelijk maken en op het creëren van een fijne prikkelarme ruimte.”

Aansluiten bij Onbeperkt Feest?
De lancering met de koplopers was een geweldige start. Voor festivalorganisatoren die ook geïnteresseerd zijn in het toegankelijk maken van zijn festival zijn er twee opties om je aan te sluiten bij Onbeperkt Feest: als koploper of als supporter. Wil je hierover meer weten, ga dan naar de website www.onbeperktfeest.nl  en neem contact op via de site. 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.