Holie+Pizza+verdubbelt+conversie+met+MICE+Operations
Persberichten

Holie Pizza verdubbelt conversie met MICE Operations

Veel horecabedrijven, cateraars en eventplanners herkennen het probleem: het maken van offertes is tijdrovend en inefficiënt. Het is vaak veel knip- en plakwerk, en hoewel de klant uiteindelijk tevreden is, weet je dat het sneller en efficiënter kan. Bij Holie Pizza besloten ze daarom dat dit anders moest. De overstap naar MICE Operations heeft hun bedrijfsprocessen een enorme boost gegeven.

Holie Pizza verzorgt sinds 2022 duurzame pizzacatering op locatie, met een focus op bedrijfsevenementen. Sinds februari 2024 maken ze gebruik van de event management software van MICE Operations om offertes sneller te versturen, maar MICE bleek meer dan dat te kunnen betekenen. 'MICE is echt een alles-in-één-oplossing', vertelt medeoprichter Jeroen ter Haar Romenij. 'We kunnen niet alleen snel en eenvoudig gepersonaliseerde offertes opstellen, maar ook een aanvraagmodule op onze website plaatsen én facturen vanuit hetzelfde systeem versturen.'

Verhoogde conversie dankzij de online aanvraagmodule
Voor de overstap naar MICE kwamen aanvragen binnen via een formulier op de website. Na ontvangst kostte het gemiddeld 45 minuten om de aanvraag op te volgen en een offerte op te maken, met veel knip- en plakwerk vanuit Word of Excel. 'Dat is nu verleden tijd!', zegt Jeroen enthousiast. Met de aanvraagmodule van MICE op hun website zien klanten nu direct het hele assortiment, inclusief prijzen. Jeroen legt uit: 'Na een telefonische opvolging kost het ons nu maximaal 5 minuten om een strakke en gepersonaliseerde offerte te versturen.' Het resultaat? Binnen de eerste twee maanden van het werken met MICE steeg het conversiepercentage van 35% naar 64%! 'We werken nog niet heel lang met deze software, maar we hadden ons geen betere start kunnen wensen', zegt Jeroen.

Plannen voor de toekomst
De oprichters van Holie Pizza komen uit de IT-wereld en hadden weinig ervaring in de horeca. Daarom keken ze in eerste instantie met een IT-perspectief naar MICE. Jeroen zegt: 'Dankzij MICE Operations hebben we een groot deel van ons bedrijf kunnen digitaliseren. MICE is nu echt het hart van onze organisatie geworden.'

Holie Pizza heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. 'We willen heel Nederland veroveren met onze duurzame pizzacatering en zo een positieve impact maken op het gebied van duurzaamheid. MICE helpt ons daarbij doordat we nu sneller en efficiënter aanvragen van klanten op kunnen volgen', concludeert Jeroen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.