Wat+zijn+de+drukste+maanden+in+de+eventbranche%3F
Nieuws

Wat zijn de drukste maanden in de eventbranche?

Het is een vraag die om de zoveel weken terugkomt: wat is de drukste maand in de eventbranche? Met de natte vinger zeggen we dan meestal: september, eindejaar, begin van het jaar en natuurlijk voor de zomervakantie...Maar voor opdrachtgevers en ook voor de branche zelf: het antwoord is er!!!

De Duitse brancheorganisatie FWD: en het onderzoeksinstituut R.I.F.E.L. (Research Institute for Exhibition and Live Communication) hebben in de afgelopen twee jaar een HR en Salarisrapport gepubliceerd. De gezamenlijke cijfers leggen de pieken in onze branche bloot. Dit zijn de drukste event maanden in de zakelijke eventwereld.

Het HR- en Salarisrapport 2022 (Studie I) onderzocht in eerste instantie de drie gebieden van de evenementenindustrie: bureaus, standbouwbedrijven en evenementenafdelingen binnen bedrijven. De nu beschikbare HR- en Salarisrapport 2023 (Studie II) omvat de vijf dienstverleningsgebieden van de evenementenindustrie: IT-dienstverleners, technische dienstverleners, catering, locatie en inrichting.

Door uit beide onderzoeken de zogeheten capaciteitsbelasting van de vele honderden ondervraagden naast elkaar te leggen, krijg je een zeer betrouwbaar beeld van de drukste maanden:

Dit zijn de drukste maanden in de zakelijke eventmarkt*:

1. September
2. Mei
3. Oktober

Dit zijn de rustigste maanden in de zakelijke eventmarkt*:

1. Januari
2. December
3. Augustus

* Let wel, het gaat hier niet om het aantal events, maar om de capaciteitsbezetting van de diverse bedrijven in de eventbranche. Om de top 3's te duiden, hieronder de twee grafieke uit de twee opeenvolgende onderzoeken. Bovenste grafiek is voor IT-dienstverleners, technische dienstverleners, catering, locatie en inrichting. De tweede grafiek komt uit onderzoek onder bureaus, standbouwbedrijven en evenementenafdelingen binnen bedrijven.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.