TOP+3+IDEA+Talent+Scout%3A+Max+Engelaar+BUAS%2C+Sarah+Morselt+HKU+en+Lieke+van+Dijk+HU
Nieuws

TOP 3 IDEA Talent Scout: Max Engelaar BUAS, Sarah Morselt HKU en Lieke van Dijk HU

Het is toch oprecht één van de hoogtepunten van het evenementenjaar: de IDEA Talent Scout. IDEA, samen met leden, partners en hogescholen bood onlang voor de 10e keer haar podium, kennis en netwerk aan, om talentvolle eventstudenten te laten shinen. En dat deden ze. Met ook dit jaar weer sterke winnaars.

Tijdens deze jubileumeditie van IDEA Talent Scout, het jaarlijkse talent event van IDEA dat excellente talenten een kick-start van hun event carrière biedt, streden dertig studenten vanuit vijf hogescholen in Circa Amsterdam om de titel 'event talent van het jaar’.

Tijdens deze intensieve dag werden de kandidaten beoordeeld op een video pitch met als insteek ‘Wat is jouw visie op het event vak van morgen?’, een live pitch met als insteek ‘Waarom ben jij het IDEA event talent van 2023?’, een pressure cooker opdracht door Nationale Nederlanden, een netwerklunch en het CV werd beoordeeld.

"Daarnaast brachten wij de talenten op onze beurt inspiratie en kennis met een presentatie door Roy Gerritsen van y+f(x) over Immersive Experiences en een kijkje achter de schermen van een award winning case van Obsession, door Hans Klaver. Daarnaast maakten de deelnemers natuurlijk uitgebreid kennis met de zeven jurerende bureaus, hun werk en signatuur", aldus Maarten Schram namens organisator IDEA.

Dit zijn de beste eventtalenten van Nederland:

  • 1e) Max Engelaar (Breda University of Applied Sciences)

De jury: De winnaar van IDEA Talent Scout 2023 was onderscheidend in de pitch video. Niet alleen was er aandacht geschonken aan het script en kwaliteit van de video, ook de inhoudelijke boodschap was doordacht. Het enthousiasme op het podium tijdens de IDEA Talent Scout was duidelijk merkbaar en ook de creatieve en enthousiasmerende output tijdens de creatieve sessies was duidelijk zichtbaar. Daarmee is Max voor de jury van de IDEA Talent Scout 2023 een terechte winnaar.

  • 2e) Sarah Morselt (HKU)

Aldus de jury: “Een winnaar die een richting durfde te kiezen, een pakkende pitch en een topic waar bijna iedereen blij van wordt maar ook heel relevant is, namelijk eten! Wij werden enthousiast over haar pitch omdat eten inderdaad superbelangrijk is rondom een event voor iedereen. Kijkend naar de toekomst op het event vlak maar ook in groter perspectief vinden wij haar beeld over eten super interessant en kan de event business als een mooi podium dienen. Gefeliciteerd Sarah met de 2e plek!

  • 3e) Lieke van Dijk (Hogeschool Utrecht)

Aldus de jury: "Deze winnaar verdient het om een podium te krijgen, ondanks het feit dat ze zelf aangeeft absoluut niet graag in de spotlight te willen staan. Ze zegt in haar leven juist altijd op de achtergrond te staan, in het donker. In haar pitch zegt ze dat ze de inzet van een event júist als kans wil aangrijpen om het licht te laten schijnen op mensen die het verdienen om gezien te worden. En dát is precies wat we nu gaan doen! Het is Lieke die het podium verdient en er met de 3e prijs vandoor gaat!"
 


  • Partners: Circa Amsterdam (locatie), Smile Licht en Geluid Utrecht (techniek), 7Beaufort (CV screening en prijs derde prijswinnaar) en Master in Eventmanagement (prijs tweede prijswinnaar).
  • Partner hogescholen: Breda University of Applied Sciences, HKU, Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en Fontys.
  • Jury: Kirsten Flik | Effectgroep, Wouter van Rijn | Kumpany, Pieter Schure | PINO, Wouter Berkhout | Van Hoof Produkties, Pieter Claassen | XSAGA, Danielle de Wilde | Rotterdam Business Events, Anouk Diemel | WINK.
© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.