The+Next+Event+2024%3A+volg+deze+masterclasses+om+jouw+event+nog+beter+te+maken
Nieuws

The Next Event 2024: volg deze masterclasses om jouw event nog beter te maken

The Next Event 2024 is met haar gastenlijst al ruim door de 100 opdrachtgevers heen. Met plek voor ongeveer 250 bezoekers, is het nu tijd om de onderwerpen uit het masterclass programma te presenteren.

Want naast de tientallen kennissessies, die vier keer op een dag gegeven worden door eventbedrijven en eventexperts in de woonkamers op de kennisvloer, zijn er ook masterclasses. In de diverse breakout-ruimtes van de Fokker Terminal wordt een divers programma aangeboden. Met stuk voor stuk passende experts op een onderwerp dat hoort bij live communicatie en experience marketing in 2024.

>> Opdrachtgever? Boek je tickets

Bezoekers op de gastenlijst van The Next Event stellen hun eigen programma samen. Binnenkort kunnen zij voor zowel de kennissessies op de vloer als de masterclasses stoelen reserveren. Voor nu, ben je opdrachtgever en wil je er bij zijn? Dat kan nog. Zeker nu je weet dat deze onderwerpen terug komen in de masterclasses:

1. ISO 20121: duurzame events certificering (KIWA)

Organiseer met oog voor milieu, sociale en economische effecten.

Elk evenement heeft ecologische, economische en sociale impact en consequenties voor leefomgeving en milieu. Bij een duurzaam georganiseerd evenement worden kosten en milieu gespaard, ontstaat minder afval en wordt de uitstoot van CO₂ en andere schadelijke stoffen beperkt. Door planning en werkprocessen te optimaliseren volgens de ISO 20121 norm, kunnen organisatoren van evenementen en hun stakeholders stappen zetten in belangrijke duurzaamheidskwesties als de locatiekeuze, licht en geluid, transportmiddelen, pyrotechniek, recycling, catering, etc. Kiwa geeft uitleg over het ontstaan van de norm, wat er in de basis verwacht wordt en vooral ook wat het oplevert: Evenementen die ook in de toekomst gewenst blijven en steeds beter door de bezoeker worden gewaardeerd.

Expert: KIWA 


2. AI en Events:
- Basic
- Advanced

Hoe kan ik met AI mijn evenement nog beter maken (Basic)
Deze masterclass neemt je mee in wereld van Artificial Intelligence (AI). Wat kun jij er mee? Hoe versterken AI toepassingen, toosl en oplossingen mijn evenement. Boris van Ast is AI en marketingexpert bij Metis Digital en behoort zelf tot 'the next generation'. Hij maakt AI toegankelijk, deelt tips, inzichten en laat zien hoe je in de praktijk op eenvoudige manier grote stappen kunt zetten met AI. 'Voor organisatoren en opdrachtgevers van evenementen is er een wereld te winnen met AI. Ik neem je graag aan de hand."

De kracht van AI voor eventmarketing of live communicatie strategie (Advanced)
Weet je al het één en ander over AI? Ken je al wat tools en toepassingen, dan is deze masterclass iets voor jou. Boris van Ast, AI en marketingexpert, gaat een stap verder dan de basiskennis en laat zien hoe slimme AI gedreven oplossingen niet alleen jouw werk en eventmanagementtaken beter en efficientere maken, maar komt ook met tools en voorbeelden hoe AI jouw eventmarketing- en live communicatie strategie versterken.

Expert: METIS Digital / Boris van Ast

3. Event Communities: hoe wordt mijn event een always on community
Een masterclass over Event Communities, waarbij je boven je eigen product gaat hangen en kijkt naar hoe je vanuit een always on gedachte, slimme inzet van live en online tot heuse communities komt ipv ticketverkoop... Hoe wordt jouw gastenlijst een community? Hoe pak je dat strategisch aan en hoe gebruik je bijvoorbeeld de waardevolle data van bezoekers?

Expert: Krowden

4. Eventregie: hoe, wat, waarom?

Masterclass evenementenregie (advanced) 
Afgelopen jaar was René Pouwelse onder meer de regisseur van de Gouden Giraffe Event Awards in de Theaterhangaar. Met zijn lange en diverse staat van dienst is hij dé eventregisseur die je in een half uur tijd mee kan nemen de perfect regie van jouw event. Wat moet je wel en niet doen? Waar moet je aan denken? Hoe zorgt een regisseur voor next level events? En welke tips, do's en don'ts kun jij als ervaren eventorganistor meenemen voor jouw next event? 

Expert: Rene Pouwelse Advies Regie Productie


5. Evenemententechniek: tips, do's en don'ts

25 tips in 25 minuten voor de techniek op jouw evenement (basic)
René Pouwelse is niet alleen zeer ervaren als eventregisseur en een echte expert op het gebied van evenemententechniek, hij is ook nog eens gepokt en gemazeld aan bureauzijde. Dat maakt van René niet alleen de ideale adviseur, maar ook de perfecte masterclass. In deze sessie behandeld René 25 evenemententechniek tips in 25 minuten.

Expert: Rene Pouwelse Advies Regie Productie


6. Diverse Learn from the Best sessies
(award winnende events, relatiemarketing, eventdesign)

7. Event ROI de workshop: ROI-denken in 5 stappen

Jij wil toch ook dat jouw events ertoe doen & écht resultaat/ROI opleveren? In deze workshop staan we stil bij wat ROI eigenlijk is en hoe ROI-bewustzijn je helpt om effectievere events te organiseren, waar zowel je opdrachtgever als je deelnemers blij van worden! En...de inzichten pas je gelijk toe op jouw eigen situatie (neem dus zeker een van jouw events ‘in gedachten’ mee naar de sessie).

Nico Meyer is onafhankelijk event strateeg, die jou helpt optimale waarde en impact te creëren met de bijeenkomsten die jij organiseert of faciliteert. Het aantoonbaar realiseren van toegevoegde waarde door het samenbrengen van mensen, ideeën en oplossingen is voor hem de essentie. Bijeenkomsten zijn een super krachtig middel om deze ontwikkeling in gang te zetten. Vanuit deze drijfveer zet Nico zijn kennis en 30+ jaar ervaring in via MeetingMatters (event strategie, evaluaties en effectmeting) en als LEGO® SERIOUS PLAY® facilitator. Nico deelt zijn kennis graag met andere event professionals, om zo bij te dragen aan zijn missie: Elk evenement waardeVOL!

Expert: Nico Meyer MeetingMatters / LEGO® SERIOUS PLAY®


8. Topic based matchmaking en netwerken

Het concept van op onderwerpen/topics gebaseerde matchmaking is geen nieuw idee. Deelnemers vóór het evenement selecteren onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn en worden gedelegeerd in korte specifieke 1-op-1-bijeenkomsten met mensen waarvan ze weten dat ze geïnteresseerd zullen zijn, omdat ze ook hetzelfde onderwerp hebben gekozen. Er zijn veel manieren om thematische matchmaking op een evenement te faciliteren. 

Krowden (voorheen NetworkTables) gebruikt haar platform voor het organiseren van matchmakingsessies op evenementen.Uit ervaring is gebleken dat matchmaking op basis van onderwerpen de beste manier is om mensen betrokken te laten raken bij hun bijeenkomsten, en die waarde is van cruciaal belang voor een succesvol evenement.Dankzij de beschikbaarheid van scherpe, geconcentreerde 1-op-1 matchmaking krijgt iedereen de kans om te spreken. Matthijs Otto leert jou de tips en trucs van topic based matchmaking en netwerken.

9. Trek je event naar een hoger plan. Masterclass Strategische Eventmarketing door Pieter Bas Boertje

Pieter Bas Boertje van D&B Eventmarketing neemt je in deze masterclass mee naar hoe je met jouw event op een hoger plan terecht kunt komen. Hoe je van het organiseren van een evenement naar next level komt: strategische eventmarketing voor jouw  merk, bedrijf of organisatie.

 

The Next Event 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door deze partners:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.