The+Big+5+EventTrends+voor+2022
Nieuws

The Big 5 EventTrends voor 2022

Live communicatie en experience marketing zijn volop in beweging. Na corona zetten nieuwe ontwikkelingen zich door en tekenen de trends zich met de dag duidelijker af. Sjoerd Weikamp, hoofdredacteur van deze site, zette voor het Halfjaarboek van EventBranche de vijf belangrijkste op een rij in een lijstje, dat gedoopt is tot The Big 5 EventTrends.

In een serie artikelen gaan we nader in op elke trend. We geven een stukje duiding en belichten de kansen en mogelijkheden die deze trends bieden. In dit stuk zetten we The Big 5 EventTrends overzichtelijk bij elkaar. Door op de link van de trend te klikken, krijg je het volledig artikel in beeld.

Het zal je vast niet verbazen dat contentmarketing in The Big 5 EventTrends staat. Contentmarketing met daaraan gekoppeld het inmiddels onvermijdelijke storytelling is tegenwoordig onmisbaar voor vrijwel elk merk. Een plaatsje hoger, op plek 4, staat de trend 'Virtueel en digitaal'. Kijk alleen al naar beurzen. Papier in de vorm van beursboekjes bestaan nauwelijks nog. Een beetje evenement kan nauwelijks nog zonder event-app.

De Top 3 EventTrends 2022

Dan de top 3 van The Big 5 EventTrends. Op 3 de hybride eventtrajecten. En let wel, dat is echt wat anders dan je event online broadcasten. De roeptoeters, die aan het begin van de pandemie, dit als trend zagen, gingen wat kort door de bocht. Hybride eventtrajecten bieden toegevoegde waarde aan zowel live als online.

Op plek 2 vinden we purpose marketing, of betekenismarketing op zijn Nederlands. Niet zelden wordt dit begrip oneigenlijk gebruikt. Het label wordt geplakt op activiteiten, die niet voldoen aan de definitie van betekenismarketing.

En wat staat er dan op 1? We houden je niet langer in spanning. De belangrijkste EventTrends is wat hoofdredacteur Sjoerd Weikamp betreft Customer Experience. Elk contactmoment met je klant, bezoeker of gast kun je ervaren als een event op zich. Of het nu gaat om het afleveren van een pakketje of het beantwoorden van vragen of klachten, alles - hoe klein en onbeduidend het wellicht ook lijkt - draagt bij aan de beleving.

>> Bekijk het uitgebreide online magazine EventTrends2022 The Big 5

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.