Lieke+Lamb+nieuwe+directeur+van+Women+in+Tech+Nederland
Nieuws

Lieke Lamb nieuwe directeur van Women in Tech Nederland

Lieke Lamb is recentelijk benoemd tot directeur van The Dutch Chapter van Woman in Tech. De 49-jarige Haagse onderneemster is trendwatcher en in die hoedanigheid vaak te gast bij EventBranche.nl. Zeker ook in haar nieuwe rol wil ze politiek en het bedrijfsleven nog meer inspireren.

Lieke Lamb over haar nieuwe rol: "Ik ben erg blij met het vertrouwen dat Women in Tech Global en onze President Ayumi Moore Aoki in mij stellen en vind het een eer de Nederlandse tak te mogen gaan leiden. Met The Dutch Chapter willen we in de komende jaren een sterke partner en een uitdager zijn voor partijen als de politiek, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. We willen ze inspireren als het gaat om de participatie van vrouwen en meer diversiteit en inclusie in het algemeen."

Lamb is als een van de oprichters al vanaf het begin betrokken bij Women in Tech NL, waar ze destijds plaats nam in de advisory board. De wereldwijde community heeft inmiddels meer dan 200.000 leden, vijfenveertig chapters in evenzoveel landen en een hoofdkantoor in Parijs. De belangrijkste missie is het bevorderen van gelijke behandeling en diversiteit op gebieden als wetenschap, technologie en kunst. Een belangrijke leidraad zijn daarbij de Sustainable Development Goals (SDG’s).

Veelgevraagd spreker

Lieke Lamb is daarnaast CEO van het Future Expertise Center, vanuit waar ze politiek en bedrijfsleven adviseert. Ze treedt vaak op als dagvoorzitter, keynote speaker en expert op gebieden als technologie, innovatie en digitalisering, leiderschap, verandermanagement, diversiteit en inclusiviteit. Ook is ze regelmatig te gast bij televisieprogramma’s als ‘Nieuwsuur’, ‘EenVandaag’, ‘Goedemorgen Nederland’ en ‘Tijd voor MAX’. Samen met haar man en business partner Richard Lamb schrijft ze succesvolle boeken over maatschappelijke ontwikkelingen en strategische trends. Haar motto is: ‘Always looking forward to the future’.

Check ook het interview dat EventBranche.nl eerder met haar had: "Het event wordt een cyclisch proces".

Intensiever samenwerken

Als directeur van ‘The Dutch Chapter’ van Women in Tech volgt Lieke Lamb dr. Cara Antoine op, die vanaf december 2019 leiding gaf aan de Nederlandse afdeling en nu Lamb’s plaats in de Advisory Board over zal nemen. Women in Tech is Antoine heel dankbaar voor haar enorme inzet en de jaren waarin ze directeur was. Vorig jaar won The Dutch Chapter op de Global Summit in Parijs nog de Global Excellence Award.

Lamb kijkt er erg naar uit om het werk van de door haar zeer gewaardeerde dr. Antoine voort te zetten. "Samen met het fantastische team van ruim dertig andere enthousiaste Nederlandse leden zullen we verder blijven zoeken naar ‘excellence’. We zullen nog intensiever gaan samenwerken met de chapters uit andere landen, met de politiek en het bedrijfsleven, met aandacht voor zaken als beter onderwijs, meer duurzaamheid en gelijke rechten voor iedereen. En natuurlijk zullen we specifiek blijven opkomen voor de gelijke behandeling van vrouwen en meisjes."

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.