Gouden+Giraffe+2021%3A+Voor+de+Jeugd+Dag+2020
Nieuws

Gouden Giraffe 2021: Voor de Jeugd Dag 2020

GOUDEN GIRAFFE EVENT AWARDS - De Gouden Giraffe Event Awards 2021 kent maar liefst 71 ingeschreven cases. De komende dagen publiceren we ze 1 voor 1 op EventBranche.nl. In de categorie Congressen & Kennisevents de Voor de Jeugd Dag 2020. Een interactief online event met zes gelijktijdige livestreams, veertig online workshops en dertig digitale stands op het jeugdplein.

VOOR DE JEUGD DAG 2020

Opdrachtgever: VNG Connect
Categorie: Congressen & Kennisevents
Bureau: FX Agency
Fysiek of online event: Online & Hybride evenementen
Jaar: 2020

Korte omschrijving:
Elk jaar ontmoeten en inspireren gemeenten, zorgaanbieders, kinderopvang, onderwijsprofessionals, ouders en jeugd elkaar op het Westergasterrein tijdens de Voor de Jeugd Dag. Dat ging nu even niet, dus brachten we de Westergas naar je woonkamer. Gewoon volledig interactief met zes gelijktijdige livestreams, veertig online workshops en dertig digitale stands op het jeugdplein.


Hoofddoelstelling:
De Voor de Jeugd dag is een leuke en inspirerende dag voor jeugdprofessionals. We gebruiken relevante jeugdthema’s om zoveel mogelijk professionals te inspireren en bij elkaar te brengen zodat er onderlinge spontane ontmoetingen tussen professionals, die elkaar anders nooit zouden spreken, plaatsvinden. Dit is belangrijk omdat we willen dat elke bezoeker geïnspireerd en vol nieuwe inzichten vertrekt.

- Behandelen relevante jeugdthema’s
- Verbinden van verschillende soorten jeugdprofessionals & beleidsmakers
- Plek en mogelijkheden voor toevallige ontmoetingen creëren
- Bezoekers moeten dit ervaren als een leuke dag, en volgende edities weer willen

Effect & Impact:Omdat de impact van dit event zich eigenlijk vooral in abstracte eenheden laat uitdrukken is meetbaarheid hier niet echt van toepassing (of is er door de opdrachtgever niet voor gekozen). Desondanks was het unanieme eindoordeel dat de eerste digitale Voor de Jeugd Dag een enorm succes was. Met meer bezoekers dan ooit en talloze positieve reacties vanuit alle hoeken kijken we meer dan tevreden terug.

Het belangrijkste argument om vol overtuiging te kunnen zeggen dat het event is geslaagd is wat ons betreft het feit dat VNG er voor 2021 nu al voor heeft gekozen om het ook dit jaar volledig digitaal te organiseren (ongeacht de situatie met Corona) en dat met ons te doen. In 2020 gingen we online omdat we niet anders konden, nu gaan we online omdat we niet anders willen. 


Learn from the Best: kijk mee met de 70 beste events van Nederland

Op 20 en 21 april presenteren alle ingezonden cases zich voor de Gouden Giraffe Jury. Dat gebeurt online binnen het NetworkTables Platform. Per categorie kunnen de experts in de jury hun vragen stellen. Een ongekende kans om bakken en bakken aan inspiratie op te doen van zowel online als fysieke events. Je kunt er online als publiek bij zijn. Al onze leden hebben hebben daar een uitnodiging voor gekregen. Ben je geen lid, maar wil je wel in 2 dagen super geinspireerd raken, stuur dan een mail naar Elin en word alsnog lid: elin@eventbranche.nl ovv 'LFTB meekijken'.

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.