EventTrends2024%3A+statementevents
Nieuws

EventTrends2024: statementevents

Geen marketing-gerelateerd platform, geen communicatie-organisatie, die niet purpose en betekenismarketing benoemd als een der meest krachtige trends en ontwikkelingen van de afgelopen jaren. Bij dergelijke grote bewegingen zie je dat het in de loop der tijd een praktische vorm krijgt. Als het gaat om purpose marketing en events, wordt 2024 het jaar van de statement events.

Merken en bedrijven die zich vanuit hun missie en visie mengen in het maatschappelijke, maken daarbij pas echt impact als dat live en vol beleving gebeurt. Een statement van een merk komt echt 100 keer krachtiger over via een event, dan middels een advertentie in de krant op een banner.

Waar eerst complete missie en visie op het gebied van zogeheten purpose marketing leidend was voor de invulling van betekenisvolle events, gaan we in 2024 meer statements zien. Statementevents. Het momentum pakken, een slim live concept maken en bam: zie hier het statement event.

Wat zijn statement events?

Bij statement events heeft het evenement, live moment of de experience een betekenisvol doel: het organiserende bedrijf, merk of organisatie maakt een heus sociaal maatschappelijk statement. Nog altijd één der beste voorbeelden is van Ben&Jerry's:

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.