
Buitenplaats Amerongen maakt indruk met sterrendiner
EVENEMENTENLOCATIE KASTELEN - Steeds meer evenementenlocaties zijn bezig om zelf evenementen en concepten neer te zetten. De kunst daarbij is om een succesvol evenement te organiseren dat past bij de uitstraling van de locatie. Dat lukte Buitenplaats Amerongen met een sterrendiner.
Peter-Paul Swijnenburg beschrijft het concept voor het sterrenrestaurant op de historische evenementenlocatie. 'Door de open keuken met verwarmde lopende band zien uw gasten met welke souplesse en precisie de keukenbrigade aan het werk is. De sfeer is ongedwongen, warm en stijlvol. In de prachtige ambiance van Buitenplaats Amerongen wordt met de signatuur van een sterrenchef voor u en uw zakelijke relaties gekookt.'
Buitenplaats Amerongen biedt het concept aan als diner bestaande uit minimaal vijf gangen, bereid op tweesterrenniveau, voor zakelijke gezelschappen van 50 tot 100 personen. Speciaal voor de toelichting op de wijn-spijs combinaties is een gerenommeerde sommelier of vinoloog aanwezig. Op 18 april 2013 opende sterrenchef Edwin Vinke van De Kromme Watergang op Buitenplaats Amerongen voor de eerste keer een pop-up restaurant. Dit bleek een groot succes. Peter-Paul Swijnenburg van Buitenplaats Amerongen: 'Binnen twee weken waren alle stoelen voor het diner gereserveerd met op de avond zelf een 0% no show. Met dit zakelijke concept krijgt ons sterrendiner een vervolg. Het grote voordeel is dat bedrijven een groter aantal relaties kunnen uitnodigen dan waar in een gemiddeld sterrenrestaurant plaats voor is. Op één van de mooiste locaties van Midden Nederland bieden wij in dit concept plaats aan gezelschappen tot ongeveer 100 personen die kunnen genieten van een diner op sterrenniveau. Buitenplaats Amerongen zorgt voor de inrichting van het restaurant en de open keuken en faciliteert op het gebied van logistiek en service. De samenwerking met het team van de Kromme Watergang verloopt vlekkeloos. Een samenwerking met andere sterrenchefs wordt nader onderzocht.'
>> In het komende EventBranche.nl Magazine een complete EventBranche Society-pagina over de eerste editie van het pop up sterrenrestaurant bij Buitenplaats Amerongen