Beste+marketeers+en+communicatieprofessionals%3A+trap+niet+in+de+hybride+valkuil
Nieuws

Beste marketeers en communicatieprofessionals: trap niet in de hybride valkuil

LIVE COMMUNICATIE EN EXPERIENCE MARKETING - Evenementen, live communicatie, experience marketing, online, hybride, fysiek, live contact, zakelijke gastvrijheid...Ons vak is in alle ellende aan de achterkant klaar voor de grote revolutie: het draait straks allemaal om experience en live communicatie. Maar er is ook een gevaar...

Beste marketeers en communicatieprofessionals,

(van de redactie)

Wie de media in het land van zakelijke evenementen, live communicatie en experience marketing volgt, zou haast denken dat er straks nog maar 1 oplossing is voor alle doelstellignen, problemen en uitdagingen: hybride events. De ene eventprominent na de ander kondigt het af: ga voor hybride! 

En ze hebben gelijk, hybride biedt ongekende kansen. Je kunt live gasten helemaal onderdompelen in jouw brand-experience of kennisoverdracht en de deeltjesversneller zit in het online bereik, zeker als je beseft dat hier twee concepten, regie en uitvoer voor nodig zijn. Een dure aangelegenheid, maar met enorme kansen.

Toch zouden we het brede palet van experience-denken enorm te kort doen door mee te gaan in het geroeptoeter: Hybride Events is de oplossing voor de toekomst. Ja, het is de mix van het beste van both worlds. Ja, de impact kan enorm zijn en ja hybride events zijn niet meer weg te denken (dat waren ze stiekem al niet, maar nu zijn we met de neus op de feiten gedrukt). En toch zit hier een enorme valkuil, want wie spreekt over hybride events als oplossing, die is jaren terug in de tijd: term-denken! Dat je eerst een event-vorm bedenkt en dan gaat kijken hoe dat de oplossing kan zijn voor jouw marketing of communicatie uitdaging...

Wij zijn bang dat als dat je insteek is, je eigenlijk ongemerkt weer een stap terugzet: je bentt dan namelijk eerst in het soort evenement aan het denken ipv in het passende / oplossingsgerichte / doelgerichte traject. En in dat traject vinden zowel online (events) als fysieke events, als hybride events hun plek. Dus denk wat ons betreft niet in de hybride eventvorm, maar als je toch wat houvast wilt: denk dan in de trajecten waar online en fysiek samen een krachtig traject vormen. En natuurlijk kan een hybride event daar ook onderdeel van zijn, misschien is het wel je belangrijkste touchpoint in je trajectdenken. 
Sjoerd Weikamp - EventBranche.nl

Ons geluid is dus: profiteer van het veel bredere palet dat tot ons vak hoort, staar niet meer blind op de vorm, maar doorspek je marcom-mix, strategie en traject en overal waar je in contact bent met de klant, partners of collega's, met beleving en experience...met ons en jouw vak dus: Live Contact.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.