AVEX+geeft+visitekaartje+af+met+state%2Dof%2Dthe%2Dart+A2+Studio
Nieuws

AVEX geeft visitekaartje af met state-of-the-art A2 Studio

Programma's als Op1, Jinek en Voetbal Inside zijn populair bij de tv-kijkers in Nederland. Niet gek dus dat veel bedrijven op zoek zijn naar studio's die gelijkenissen hebben met deze programma's. Deze studio's huren is niet mogelijk. Alternatieven zijn er nauwelijks. Tot nu, want AVEX opende recentelijk de AVEX A2 Studio in Breukelen.

De A2 Studio is de nieuwe flagship studio van AVEX. Het bedrijf zet met deze nieuwe talkshowstudio een nieuwe standaard. De locatie is voorzien van zoveel techniek dat de bekende presentatoren van de late night-programma's hun huidige werkplek in Hilversum zo zouden kunnen inwisselen voor de gloednieuwe AVEX A2 studio.

Publiek

De geur van 'nieuw' hangt nog in de ruimte, waar een grote tafel met plek voor vijf personen de blikvanger is. In de ruimte is plek voor veertig mensen, die als publiek de verrichtingen aan tafel kunnen volgen. Inmiddels hebben de eerste opdrachtgevers tot grote tevredenheid kennis gemaakt met de mogelijkheden van de studio.

"Opdrachtgevers kunnen bij het huren van de studio gebruik maken van een ongekend scala aan mogelijkheden. Maar je hoeft natuurlijk niet alle opties te gebruiken", aldus Marjolein Koens-Schaddelee, Manager Event Facilities bij AVEX. Haar ogen beginnen te glimmen als ze een van de komende opdrachten beschrijft. "We gaan voor een corporate een programma in de nieuwe studio produceren dat wereldwijd te bekijken is. Dat brengt veel uitdagingen met zich mee, zoals live ondertiteling. Zo'n grote productie is voor ons een uitdaging waar we echt naar uitkijken."

Grote vraag

Om tijdens de pandemie in te spelen op de enorme behoefte aan studio's heeft AVEX in mei 2020 meteen een prachtige talkshowstudio gebrouwd in Utrecht. "Deze wordt nog steeds veel gebruikt. Daarnaast is er veel vraag naar een studio, zoals de Op1 studio. Maar even Hilversum bellen om dit soort studio's te huren is er niet bij. Daarom hebben wij besloten om te investeren in deze grotere state-of-the-art studio met ruimte voor publiek."

De ontwikkeling van de studio in het AVEX hoofdkantoor in Breukelen heeft ruim een half jaar in beslag genomen. Voor het design werd intensief samengewerkt met Anne-Mari Ahola van Ahola Production Design. Er werd al eerder met haar samengewerkt voor de ontwikkeling van studio's in Hilversum en enkele corporate klanten. "Over alles is nagedacht. Zo beschikt de studio over een venster met vier ramen. Dit zijn schermen, waarmee je de suggestie kunt wekken dat je in New York zit, in Dubai of in het bos op de Veluwe. Het is slechts een van de talloze opties."

Tal van studio-oplossingen

De A2 Studio is het flagship. Maar AVEX heeft nog zoveel meer studio's te bieden. In Utrecht staan onder andere een talkshow studio en een greenscreen studio. Daarnaast creëren wij tijdelijke studio's voor opdrachtgevers op elke gewenste locatie. Deze opdrachtgevers zijn zeer divers: van kleine MKB-bedrijven tot corporates met honderden vestigingen wereldwijd. Dus beslist niet alleen voor grote bedrijven met grote budgetten. Onze diensten en faciliteiten zijn betaalder dan vaak wordt gedacht." 

Gevraagd naar wat de trends in studioland zijn, antwoordt Marjolein Koens-Schaddelee: "De grote trend is toch wel de professionaliteit. De opdrachtgever is kritisch en veeleisend. Als studio moet je kwaliteit leveren, niks mag aan het toeval worden overgelaten en er wordt verwacht dat je vanuit je professie actie meedenkt over het concept. Met deze studio zetten we een nieuwe standaard. Dat betekent niet dat we nu achterover kunnen gaan zitten. Dat zouden we niet eens willen. Bij AVEX leggen we de lat elke dag een stukje hoger."

De A2 Studio biedt:

* Opname met 6-camera regie (4 x voor talkshow setting en 2 x voor interview setting)
* Audiofaciliteiten tot 7 personen
* Talkshowtafel voor 5 personen
* Sfeerverlichting in kleur naar keuze
* Afkijkschermen voor gasten aan tafel
* Afkijkscherm voor host/vragen
* Weergave naamtitels gasten, video’s en presentaties
* Aftelklok Intercom- en communicatiemogelijkheden vanuit de regie richting moderator

De studio is uitgerust met fraaie decorschermen:
* Een 130” LED-scherm bij de interview setting-afkijkscherm voor de talkshow setting
* 4 x 40”-display in hoeken van talkshow setting
* Een 86”-display achter de host
* Een Virtueel raam bestaande uit 4x 75” display in portrait mode

A2 Studio Breukelen - nu te boeken! from AVEX on Vimeo.

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.