10+redenen+om+juist+nu+events+te+organiseren+Deel+1%3A+de+verruimde+WKR
Nieuws

10 redenen om juist nu events te organiseren Deel 1: de verruimde WKR

EVENEMENTEN CORONA - De komende tijd iedere werkdag een gouden reden om juist nu evenementen te organiseren. In Deel 1 van een serie van 10: de verruimde werkkostenregeling. De vrije ruimte binnen de WKR is namelijk in de corona-crisis verruimd naar 3 procent.

De verruiming naar 3 procent biedt bedrijven meer mogelijkheden om binnen de vrije ruimte de kosten van bijvoorbeeld een feestelijk intern evenement op te nemen. Dat die verruiming is opgenomen in de 10 redenen om juist nu events te organiseren is de combinatie van kracht en impact om juist nu aan saamhorigheid en een prettige sfeer te werken met voldoende ruimte (3 procent van de fiscale loonsom) om de kosten voor een dergelijk evenement daar binnen te schuiven. Op Belastingdienst.nl wordt tekst en uitleg gegeven:

'U mag onder de werkkostenregeling een gedeelte van uw fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw werknemers. Dat is de vrije ruimte. Met ingang van 1 januari 2020 is de vrije ruimte 1,7% van uw fiscale loon tot en met € 400.000. Over het meerdere van uw fiscale loon is de vrije ruimte 1,2%.'

In 2020 zelfs 3 procent vrije ruimte
De vrije ruimte over uw fiscale loon tot en met € 400.000 wordt in 2020 verhoogd van 1,7% naar 3%. Dat biedt u, als u daarvoor de financiële ruimte hebt, de mogelijkheid om uw werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen, bijvoorbeeld met een bloemetje of een cadeaubon. En dat kan tegelijk sectoren helpen die getroffen zijn door de crisis.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.