De+Zalmhaven+in+de+%27muzikale+spotlights%27
Cases

De Zalmhaven in de 'muzikale spotlights'

Manhattan aan de Maas is met De Zalmhaven I een iconisch gebouw rijker. De 215 meter hoge woontoren heeft de skyline van Rotterdam voorgoed verrijkt. De Zalmhaven I is de hoogste woontoren van de Benelux. Aan XSAGA de eer om een event neer te zetten dat recht zou doen aan de grootsheid van dit gebouw.

In opdracht van AM, Amvest en BAM heeft XSAGA samen met muziek-movement Audio Obscura een bijzonder spektakel georganiseerd. XSAGA zag dat het moment in Rotterdam gelijktijdig gepland stond met het Amsterdam Dance Event. Dat toeval leidde tot een ambitieus plan: Twee dj’s bovenop de 215 meter hoge woontoren. Op 14 oktober was het zover. Het dj-duo Mind Against verzorgde een anderhalf uur durende show met dikke beats en een lichtshow waar heel de Maasstad van kon genieten.

Unieke locatie

Bij Audio Obscura zijn ze er trots op De Zalmhaven te hebben toegevoegd aan hun eventlocaties: 'Met de Revere Series zijn wij op zoek naar unieke plekken, om daarmee de artiest uit te dagen de muziek anders te benaderen, waardoor de streams een eigen karakter krijgen en de kijkers een unieke beleving hebben. Denk hierbij aan Kinderdijk, Radio Kootwijk en het Rijksmuseum. De hoogte en architectuur van de Zalmhaven in combinatie met de lichtshow past perfect in lijn met wat we met de Revere Series voor ogen hebben', aldus Jeroen Fontein van Audio Obscura. 

Livestream

Het optreden van de dj's duurde negentig minuten. Na afloop van dit muzikale optreden kon heel Rotterdam meegenieten van een waanzinnige lichtshow. Deze lichtshow was twee dagen lang te bewonderen. Het hele spektakelstuk was ook te volgen via een livestream, die door ruim 16.000 mensen werd bekeken.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.