%E2%80%98Wie+zijn+wij%3F%E2%80%99+vergroot+kennis+over+slavernijverleden
Persberichten

‘Wie zijn wij?’ vergroot kennis over slavernijverleden

20 en 21 juli staat de gespreksstarter 'Wie zijn wij?' op het Kwaku Festival in het Nelson Mandela Park in Amsterdam Zuidoost. De gespreksstarter is geïnspireerd op, en een levensgrote variant van het spel ‘Wie is het?’ en bevat portretten van mensen die een verbinding hebben met het slavernijverleden. Het nodigt mensen op een laagdrempelige manier uit om met elkaar in gesprek te gaan over het slavernijverleden en de doorwerking ervan in de hedendaagse samenleving.

Veel mensen weten nog weinig over het slavernijverleden. Uit onderzoek blijkt dat slechts 24 procent van de ondervraagden vindt dat diens kennisniveau hierover goed is (0-meting Herdenkingsjaar Slavernijverleden). Eind 2023 kwam uit gesprekken met nazaten van het slavernijverleden een duidelijk verzoek aan de Rijksoverheid naar voren: voer een breed maatschappelijk gesprek over het slavernijverleden en de doorwerking ervan in de hedendaagse samenleving. De gespreksstarter is voor dit doel ontwikkeld.

Samenwerking
Dit project is een samenwerking tussen de Rijksoverheid, De Balie, Public Cinema en artistiek vormgever Mathieu Wijdeven. De gespreksstarter is ontwikkeld in afstemming met nazaten en zal op 25 verschillende locaties door het hele land worden ingezet.

Hier bekijk je welke locaties je nog kunt bezoeken om de gesprekken bij te wonen.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.