Webinar%3A+Wegwerp+plastic+op+evenementen%2C+van+regelgeving+tot+praktijk
Persberichten

Webinar: Wegwerp plastic op evenementen, van regelgeving tot praktijk

Wil je alles weten over de aanpak van wegwerpplastic op evenementen? Schrijf je dan gratis in voor het webinar van 30 november 2023.

Wil je alles weten over de aanpak van wegwerpplastic op evenementen?

Sinds 1 juli 2023 geldt een verbod op wegwerp plastic. Hergebruik wordt daarmee de nieuwe norm. Vanaf 1 januari 2024 moeten evenementenorganisatoren bekers en voedselverpakkingen of hergebruiken, of hoogwaardig recyclen. 

Op 30 november organiseert Green Events van 11:00 - 12:30 samen met Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat een webinar over wegwerp plastic op evenementen. We gaan in gesprek met Jaap Dinkelman (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat) over de nieuwe regelgeving. Ridder Haspels (Chasing the Hihat) en Eelco Straathof (Blijdorp Festival) vertellen alles over de (on-)mogelijkheden van circulaire beversystemen in de praktijk. Schrijf je nu hier gratis in!

Welke veranderingen in wet & regelgeving staan er op stapel? Wat is afvalvrij, oftwewel circulair, beversysteem? Welke mogelijkheden zijn er als het om voedselverpakkingen gaat? Wat zijn de uitdagingen in de praktijk?

Wet & regelgeving vanaf 2023

Jaap Dinkelman is als senior beleidsmedewerker bij het ministerie van Infrastructuur & Waterstaat betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van de Europese Single Use Plastic richtlijn in Nederland. Vanaf 2023 zorgen veranderingen in wet & regelgeving ervoor dat hergebruik de nieuwe norm wordt.  Wat betekent dat voor evenementen? Jaap geeft een toelichting op deze nieuwe regeling en beantwoordt alle vragen over de implementatie in de praktijk,

Herbruikbaar beversysteem bij Chasing the Hihat

Sinds afgelopen zomer maken De Zon, Lago Lago en Georgie's Wundergarten gebruik van een herbruikbaar beversysteem, en de laatste stapte volledig over op herbruikbaar servies. Een oplossing die volgend jaar ook op andere festivals in wordt gezet. Ridder Haspels vertelt ons hoe zij dit hebben aangepakt en geeft de belangrijkste tips & tricks mee.

Recyclebaar beversysteem bij Bijldorp Festival

Blijdorp Festival maakte in 2018 als eerste Rotterdams festival de overstap naar een recyclebaar beversysteem. Eelco Straathof vertelt over de learnings van afgelopen jaren, en hoe zij met een bekermunt gemaakt van zeewier worden de rPET bekers inzamelen voor hoogwaardige recycling.

Meer informatie over het programma

Inschrijving geeft gratis toegang tot:

  • Live bijwonen van het webinar
  • Mogelijkheid om vragen te stellen tijdens het webinar
  • Q&A met mogelijkheid tot vragen stellen aan sprekers na het hoofdprogramma
  • Samenvattend artikel van het webinar
  • Mogelijkheid om het hoofdprogramma terug te kijken

Schrijf je nu hier gratis in!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.