TT+Assen+testterrein+voor+event+innovaties
Persberichten

TT Assen testterrein voor event innovaties

Eens per jaar is Assen het middelpunt van de motorwereld. De TT in de Drentse hoofdstad trekt zo'n 200.000 bezoekers. Afgelopen weekend was het weer feest. Bijzonderheid is dat er innovaties werden getest, die we in de toekomst vaker zullen tegenkomen bij events. ruim een week lang in het teken van ronkende motoren en muziek. Maar dat is niet het enige. Tijdens de TT Nachten van het TT Festival, goed voor liefst 200.000 bezoekers, is er ook ruimte voor verschillende innovatieve startups om hun prototypes te testen. In samenwerking met Innofest zijn op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni vier hele verschillende ondernemers aanwezig om de feedback op te halen waarmee ze hun innovatie naar een hoger niveau hopen te brengen.

In samenwerking met Innofest waren vier verschillende ondernemers op de TT aanwezig om hun innovaties te testen en feedback op te halen. Alles werd in het werk gesteld om hun innovatie naar een nog hoger niveau te brengen.

Levensreddende reanimatiearmband

Het bedrijf SimCPR werd recentelijk nog verkozen tot beste startup van Drenthe. Het bedrijf uit Roden heeft een polsband ontwikkeld, die hulpverleners helpt bij het reanimeren. De polsband geeft precies aan met welk ritme de hulpverlener moet reanimeren en hoe diep de borst daarbij moet worden ingedrukt. Dit verbetert de kwaliteit van de hartmassage en geeft hulpverleners meer zelfvertrouwen. Niet onbelangrijk, want een mens van vlees en bloed reanimeren is uiteraard heel iets anders dan de pop die tijdens de EHBO-cursus voor je ligt. Tijdens het festival wordt de armband getest door de aanwezige EHBO’ers.

Veiliger festival dankzij drones

Drones kunnen festival slimmer en veiliger maken. Hoe dat precies werkt? Vanuit de lucht kunnen ze veel toevoegen aan het al bestaande palet van camera’s op festivals. Drones zijn flexibeler en mobieler inzetbaar. Stel, er gebeurt iets – denk bijvoorbeeld aan een brand of een opstootje – dan kunnen drones naar de situatie vliegen en direct de controleruimte van extra beeld voorzien. De ondernemers van OmniDrones Security willen ontdekken wat het publiek en de medewerkers ervaren wanneer er drones boven een gebouw vliegen.

Virtuele festivalbeleving

Tijdens de diverse lockdowns van de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat je ook prima een concert of festival kunt volgen vanuit je eigen huis huis. Nu festivals ook weer fysiek te bezoeken zijn, is hier minder aandacht voor. Ten onrechte, dachten de ondernemers achter FestiVR. Er zijn tenslotte nog altijd veel mensen die niet zomaar naar een festival kunnen, bijvoorbeeld door mobiliteitsproblemen of een te grote afstand.

FestiVR van Indietopia wil ook deze mensen een kans geven om een festival bij te wonen. Dit doen zij door middel van 360 graden camera’s en VR technologie. Op TT Festival hebben ze getest of de apparatuur werkt binnen een wifi-omgeving. In ieder geval de TT NightRide, een optocht van meer dan 1.000 motoren dwars door het centrum van Assen, werd gestreamd.

Biertje met een boodschap

53% Van de vrouwen en 19% van de mannen ziet zich dagelijks geconfronteerd met seksuele intimidatie. Eén op de vier vrouwen krijgt zelfs te maken met seksueel geweld of misbruik. Tweederde van de gevallen van seksuele intimidatie gebeurt onder invloed van alcohol. Daarom hebben de vrouwelijke ondernemers achter LUST een biertje bedacht waarmee ze op de plek van het probleem een oplossing willen brengen. Door quotes vanuit hun eigen ervaringen op de etiketten en het voeren van campagnes brengen ze seksuele intimidatie onder de aandacht en maken ze het bespreekbaar. Tijdens TT Festival gingen ze met bezoekers het gesprek aan over seksuele intimidatie aan in hun eigen lounge in de TT Laan.

De tests op TT Festival zijn mede mogelijk gemaakt door de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, de gemeenten Groningen, Leeuwarden en Assen en de organisatie van TT Festival.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.