The+Playing+Circle%3A+inspirerende+meeting+%26+evenementenlocaties+in+het+centrum+van+Amsterdam
Persberichten

The Playing Circle: inspirerende meeting & evenementenlocaties in het centrum van Amsterdam

The Playing Circle heeft verschillende inspirerende locaties in het centrum van Amsterdam. Het interieur is modern en fris, wat het perfecte contrast biedt met de historische achtergrond van de stad en de grandeur van de gebouwen. De locaties zijn geschikt voor veel soorten evenementen, workshops en trainingen tot 60 personen.

The Playing Circle is zo'n 15 jaar geleden in het leven geroepen. Eén van de oprichters kwam uit de corporate wereld en de andere had een passie voor interieur.  Omdat zij geen inspirerende vergaderlocaties konden vinden, hebben zij hun krachten en kennis gebundeld en zo de eerste locatie geopend: Het Vaudeville Theater. 

Het Vaudeville Theater (tot 22 personen) ligt op de beroemde Bloemenmarkt aan de Amsterdamse Singel en is gebouwd in 1850. Het gebouw diende vroeger ook daadwerkelijk als Vaudeville Theater om het opkomende variété toneel toegankelijk te maken voor de Amsterdammers. Een eeuw later werd het gebouw overgenomen door een groep kunstenaars. Zij hebben de grote raampartij toegevoegd om meer daglicht naar binnen te laten stromen op de grijze Nederlandse dagen. Het licht was zo uniek dat de ruimte beroemd werd bij nationale en internationale schilders en fotografen. Nog steeds is de ruimte zeer populair voor creatieve sessies. 

In hetzelfde pand zit De Vaudeville Library: een warme, intieme “members club” met een boardroomtafel voor 8 personen en aansluitende lounge, wat het de perfecte omgeving creëert voor kleinere meetings die je even niet op kantoor wilt doen, voor een belangrijke pitch of gewoon een afsluitende borrel. 

Later werd daar het Atelier de Vijzel (tot 60 personen) aan toegevoegd. De locatie ligt aan de Vijzelstraat in de beroemde Gouden Bocht. Op dit deel van de grachtengordel wonen al sinds de 17e eeuw de rijkste Amsterdammers. Hier bevinden zich dan ook de meest prestigieuze panden van de stad. Zo biedt Atelier de Vijzel uitzicht op de imposante gevel van het Stadsarchief, maar ook op de statige tuin van de ambtswoning van de burgemeester. De ruimte zelf is decennialang gebruikt als atelier voor een bekend mannenmodehuis. Door de vele raampartijen en dakramen baadt de ruimte in daglicht. Door de ruime opzet biedt de ruimte de mogelijkheid om de plenaire sessie op te splitsen in verschillende werkgroepen. 

In november opent The Playing Circle een vierde locatie aan het Frederiksplein in Amsterdam, om de hoek van de levendige Utrechtsestraat en vlakbij de iconische Amstel. De ruimte biedt een indrukwekkend uitzicht op het charmante en groene stadsplein. De perfecte omgeving voor een verfrissende stadswandeling tussen het programma door. De ruimte beschikt over een vergadergedeelte tot 18 personen (voor Walking Dinners kan de capaciteit uitgebreid worden tot 40 personen) met een flexibele opstelling en heeft een overvloed aan daglicht dankzij de grote Art Nouveau raampartij. Aan de achterkant zitten twee kleinere break-out ruimtes met uitzicht op de binnentuin. 

De ruimtes zijn met veel zorg ingericht door de interieurarchitecten van The Loft (www.entertheloft.com), wat een zeer unieke, smaakvolle en huiselijke sfeer creëert en de creativiteit zal stimuleren. Naast esthetische en inspirerende elementen is het vooral het onalledaagse van de omgeving wat The Playing Circle onderscheidt van andere vergaderlocaties. Verder zijn de locaties van alle moderne gemakken en technieken voorzien. Met een groot netwerk aan vaste (biologische en lokale) cateraars, leveranciers en personeel zorgt het team van The Playing Circle ervoor dat zij alles uit handen nemen en tot in de kleinste details voor je regelen. 

Alle locaties zijn zeer goed bereikbaar met de fiets en tram. Vanaf de Zuidas ben je met de Noord/Zuidlijn binnen 15 minuten op locatie! Parkeren kan op straat of in één van de parkeergarages in de buurt.

Het team van The Playing Circle hoopt je snel te ontvangen op één van de locaties. 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.