Testen+voor+Toegang+voor+eventlocaties
Persberichten

Testen voor Toegang voor eventlocaties

EVENEMENTENLOCATIES - Sinds vorige maand zijn Michiel Poeth en Yvonne Kuitenbrouwer weer even ‘heerlijk ouderwets aan het knallen in hun vakgebied’ zoals ze beide zeggen. De twee zetten samen locaties Toegang voor Testen op.

Ook voor deze twee freelancers was het afgelopen jaar bijzonder. Vorige jaar maart verdwenen, net als bij heel veel freelancers in de evenementenbranche, alle opdrachten uit de agenda. In de tussentijd verbouwde de één zijn nieuwe huis en genoot even van de rust, en ging de ander tijdelijk aan de slag als bron- en contactonderzoeker bij de GGD. “Omdat stilzitten geen optie is en ook omdat de hypotheek tenslotte betaald moet worden”, geeft Kuitenbrouwer aan. Dus toen Bas Bobeldijk, mede-eigenaar van Coronasneltest Nederland (Jumbo-man en ras ondernemer) vroeg of ze zin hadden in een leuke uitdaging, was het antwoord snel gegeven.

De samenwerking tussen Coronasneltest Nederland en Poeth is begin dit jaar al gestart. “Ik heb een aantal kleinschalige commerciële PCR teststraten opgezet in heel Duitsland”, aldus Poeth. Vervolgens heeft Cornonasneltest Nederland meegedaan aan de tender om locaties op te zetten in het kader van Testen voor Toegang (in opdracht van de Stichting Open Nederland). Dit behelsde echter even iets meer. In Noord-Holland, 10 locaties in 10 dagen uit de grond stampen met een totale capaciteit van bijna 100.000 testafnames per week. Poeth geeft aan, “dat was net even te veel in mijn eentje en heb ik Yvonne aangehaakt. We hebben vaker samengewerkt, kennen elkaar goed en hebben een klik. Gelukkig zei zij ook direct ja. Dus toen konden we los. Heerlijk weer die tijdsdruk. En snel schakelen kunnen wij natuurlijk als geen ander”.

En ondanks dat het toeval is geweest dat Poeth en Kuitenbrouwer op het pad van Coronasneltest Nederland kwamen, het is geen toeval dat de locaties van Noord Holland als eerste operationeel waren. Van de 10 locaties zijn er enkele typische evenementenlocaties zoals Claus Park Collection in Hoofddorp, voormalig Bobs Party & Events in Uitgeest, de Markthal in Purmerend, Taets Art & Eventpark in Zaandam en ook het AZ Stadion in Alkmaar en de ‘feestzaal’ bij het Pannenkoekenparadijs in Haarlem. “Die twee weten natuurlijk waar ze mee bezig zijn en hun evenementen-achtergrond met kennis van locaties, netwerk en vooruit kijken komt heel goed van pas”, aldus Bobeldijk. Zo ook was een partner voor de inrichting van de testlocaties snel gevonden. A-Booth Exhibition Services in Oostzaan zorgde voor de testhokjes, het meubilair en de signing.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.