SugarFactory%3A+Nieuwe+naam+voor+historische+evenementenlocatie+SugarCity+Events
Persberichten

SugarFactory: Nieuwe naam voor historische evenementenlocatie SugarCity Events

Evenementenlocatie SugarCity Events heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: SugarFactory. Daarmee profileert SugarFactory, gelegen op SugarCity onder de rook van Amsterdam, zich nationaal en internationaal als locatie voor grootschalige evenementen in een industriële setting. Exploitant van SugarFactory blijft SugarCity Events, dat deze naam behoudt en onderdeel is van Cobraspen Groep.

De naamsverandering van de locatie geeft zowel haar historie als essentie weer. SugarFactory is een rauwe evenementenlocatie in een voormalige suikerfabriek, die van elk evenement een unieke en onvergetelijke ervaring maakt. 

Teruggrijpen op imposant industrieel verleden

SugarFactory is gevestigd op SugarCity, dat Cobraspen Groep ontwikkelde op het terrein van de voormalige CSM-Suikerfabriek. Deze fabriek was in bedrijf vanaf het midden van de negentiende eeuw tot en met begin jaren negentig van de twintigste. Met de nieuwe naam grijpt SugarFactory met trots terug op dit imposante industriële verleden.

Die geschiedenis is op het hele terrein van SugarCity zichtbaar, mede door de uit verschillende periodes stammende bouwstijlen. Bovenal herinneren de oude fabriekshallen aan de lange voorgeschiedenis van het terrein, dat als industrieel erfgoed is aangemerkt. 

SugarFactory omvat de voormalige Middenfabriek, gebouwd in 1863 en voorheen het belangrijkste gebouw in het suikerproductieproces, evenals de Pulppersloods, Bietenwasruimte, Turbinehal en inmiddels inpandige Binnenstraat. Om bezoekers te herinneren aan deze vervlogen tijden zijn een aantal van de oorspronkelijke blikvangers behouden, zoals de gigantische koperen ketels, robuuste pilaren en het industriële trappenhuis.

Plek voor 8.000 bezoekers

Het oude fabrieksgebouw huisvest vijf evenementenhallen en diverse subruimtes. Deze zijn zowel afzonderlijk als gecombineerd te gebruiken en zijn samen goed voor circa achtduizend vierkante meter eventruimte. Bij volledige bezetting is er plek voor evenzoveel gasten. SugarFactory werd eerder onder meer gebruikt voor productlanceringen, conferenties, personeelsfeesten, beurzen en tv-opnames. Ondanks de naamswijziging blijven de locatie, de creatieve mogelijkheden en het betrokken team onveranderd.

Over Cobraspen Groep

Vastgoed- en gebiedsontwikkelaar Cobraspen Groep focust op het behoud van monumentaal en industrieel erfgoed, door het te restaureren, te transformeren en een nieuwe functie of invulling te geven. Directeur, eigenaar en oprichter is Luigi Prins. Cobraspen is actief in Halfweg, Amsterdam en Haarlem.

Voor meer informatie: www.sugarfactory.nl
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.