MeetRiga+zet+vol+in+op+Riga+als+ideale+bestemming+voor+meetings+en+events
Persberichten

MeetRiga zet vol in op Riga als ideale bestemming voor meetings en events

Riga was voor COVID-19 een populaire bestemming voor meetings, events en incentives, zeker ook voor de Nederlandse markt. Met Aigars Smiltans als het gezicht van MeetRiga.com zet de hoofdstad van Letland zich zeer nadrukkelijk op de kaart als de bestemming voor meetings en events in het buitenland. De stad positioneert zich naast de schoonheid van de stad en de vele business mogelijkheden ook met phytigal events: de combinatie van fysiek en digitaal.

Riga was een laatkomer met het bouwen van een eigen conventiebureau, altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich te onderscheiden van de drukke en overvolle Meetings and Events concurrentie. Te beginnen met het bouwen van een zeer toegankelijke webpagina MeetRiga.com voor meeting- en evenementenplanners, waar binnen een beperkt aantal klikken, iedereen lokale geschikte leveranciers kan vinden of zelfs direct aanbestedingen in kan sturen. 'We hebben zelfs een nieuwe afkorting geïntroduceerd voor hybride evenementen - #Phygital* events, wat een combinatie is van fysieke en digitale evenementen als één geheel, gewoon om niet andere Europa te kopiëren met Hybrid', aldus Aigars Smiltans.

Met zijn Noord-Europese aantrekkingskracht en mix van historie en moderne elementen wist Riga vele afgevaardigden te verrassen door hen verliefd te laten worden op de stad. 'Riga is de stad waar u uw zakenreis gemakkelijk kunt combineren tot een verblijf van een paar dagen in de stad. Betaalbaar, betrouwbaar, digitaal toegankelijk en veilig - echte waarden van Riga. En we worden ook steeds duurzamer, terwijl de meeste hotels, trefpunten en bezienswaardigheden op korte afstand van elkaar liggen.'

Aigars Smiltans: 'Er is nog steeds veel verdriet, dat we alle live evenementen missen, dat we knuffels missen in live interactie, dat we koffiepauzes missen met koffie en heerlijk gebak of gezonde veggie-kopjes met hapjes. Het COVID-virus bracht ons naar de nieuwe realiteit en het nieuwe normaal, toen we de veranderingen in de Meetings & Events industrie versneld moesten doorvoeren. We verschoven van 100% live evenementen in een bepaald stadium naar 100% digitale of virtuele evenementen.

Tips van MeetRiga.com:
Toen ik zelf een aantal andere digitale evenementen organiseerde, realiseerde ik me verschillende aspecten:

  • Inhoud is de KONING! Het is zelfs belangrijker voor digitale of #Phygital evenementen, dan voor live evenementen!
  • Nodig is een nauwkeurig geplande digitale evenement architectuur met een scherpe timing!
  • Internet snelheid is een cruciaal element voor succes in digitale evenementen!
  • Generale repetitie is de MUST!
  • Je kunt nog steeds inzicht geven in je bestemming met video-postkaarten! https://youtu.be/5hDC3b2xYAI
  • Een happy hour organiseer je met gemak! https://youtu.be/cksZBOCujqU


TIP voor digitale evenementen:
Als je digitale evenementen organiseert met deelnemers uit verschillende tijdzones, moet er duidelijk vermeld worden, op welke tijdzone het loopt. En als je ergens niet zeker over bent, is het beter om advies te vragen of te kopen van experts, want digitale evenementen zijn geen IKEA-meubels, die worden geleverd met duidelijke instructies om ze in elkaar te zetten.

Net als elke andere Noord-Europese bestemming kan Riga een gevarieerd aanbod aan diensten voor #Phygital of digitale evenementen bieden. Te beginnen met een groot aantal speciaal gebouwde virtuele studio's, locaties die gemakkelijk kunnen worden omgetoverd tot virtuele podia, snel breedband internet en dat alles met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding / concurrerende tarieven! Een ander bijkomend voordeel van Riga is dat het in het midden van verschillende tijdzones ligt. Dat komt goed van pas wanneer klanten #Phygital-evenementen willen organiseren en Oost en West met elkaar willen verbinden! Riga kan dus een regionale HUB zijn voor Noord- & Centraal Europa om het te verbinden met andere regionale HUBS, of het nu gaat om het Midden-Oosten, het Middellandse Zeegebied, Noord-Amerika, het Verre Oosten van Azië...

'Maar als ik het moet hebben over Riga als bestemming voor allerlei Meetings en Events, beginnen mijn ogen te fonkelen! Waarom is dat zo? Simpel! Riga is een zeer diverse stad, die een enorme gelaagde geschiedenis biedt, diverse architectuurstijlen, een overheerlijke Letse keuken en dat alles tegen een redelijk en betaalbaar prijskaartje! In welke andere Noord-Europese hoofdstad kun je 's ochtends beginnen met een wandeling over de grootste centrale markt met vers gezette koffie en dampend gebak, een 3-gangen zakenlunch nemen in het restaurant van de Oude Stad onder de 15 EUR, een wodka shot nemen en een aperitiefje horen op het uitkijkplatform van de top van het Stalins cakegebouw en de avond afsluiten met het bijwonen van een galadinerarrangement in het verbluffende Huis van de Zwarte Koppen (zie foto)!

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.