Mark+Struik+van+Postillion+naar+tech+start%2Dup+Please+ask+m
Persberichten

Mark Struik van Postillion naar tech start-up Please ask m

Mark Struik (1979) is per januari 2022 aangetreden als CEO van tech start-up Please ask m. Het Rotterdamse bedrijf ontwikkelt software voor de zakelijke hospitality branche waarmee hotel- en vergaderaanvragen automatisch worden verwerkt. Hierdoor worden aanvragen en reserveringen aanzienlijk sneller afgehandeld en hebben medewerkers meer tijd voor contact met de gasten. Struik wil de start-up laten uitgroeien tot marktleider op het gebied van de automatisering van de hotel- en congresbranche.

Van 2017 tot eind 2021 was Struik commercieel directeur bij Postillion Hotels. Samen met algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar bedacht hij de Artifical Intelligence (AI) software 'Michiel': een virtuele medewerker die het zakelijke reserveringsproces automatiseerde. Michiel moest de operationele druk op medewerkers verlagen door het verwerken van zakelijke boekingen efficiënter te maken. De software, nu simpelweg 'm' genoemd, werd in-house bij Postillion Hotels ontwikkeld en is in september 2021 overgedragen aan Please ask m. Als start-up opereert Please ask m volledig gescheiden van de hotelketen. Op die manier wordt de techniek op de juiste manier doorontwikkeld en voor de gehele hospitality branche toegankelijk gemaakt.

De overstap naar Please ask m is voor Struik heel logisch: "Hier komt mijn voorliefde voor hospitality en technologie samen en blijf ik betrokken bij de software die ik heb helpen creëren." Charlotte Krist, Growth & Strategy Manager van Please ask m, is blij met de aanstelling van Struik: "Hij brengt veel enthousiasme en expertise over de branche en het product met zich mee en we kijken uit naar deze nieuwe fase."

Loopbaan

Voor zijn carrière bij Postillion Hotels begon, vervulde Struik verschillende commerciële functies bij onder andere Starwood Hotels & Resorts. In 2014 werd Struik director of sales bij Postillion Hotels en in 2017 werd hij benoemd tot commercieel directeur. Samen met Erik-Jan Ginjaar en operationeel directeur Hans Wibbens heeft hij Postillion Hotels laten groeien en geherpositioneerd.

Over Please ask m

Please ask m is een tech start-up die software voor de zakelijke hospitality branche ontwikkelt. De software, genaamd m, is erop gericht om boekings- en reserveringstaken die normaal gesproken veel tijd in beslag nemen te automatiseren. De start-up is gevestigd in Rotterdam en valt onder Panta Holdings.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.