Green+Events+lanceert+h%C3%A9t+duurzame+platform+voor+event+professionals
Persberichten

Green Events lanceert hét duurzame platform voor event professionals

Vandaag lanceert Green Events het besloten duurzame platform voor events professionals: Club Green Events. Laura van de Voort en Lyke Poortvliet van Green Events vertellen over hun nieuwe initiatief om de evenementensector te verduurzamen.

Wat is Club Green Events?

Laura: De Club is er voor event professionals die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen en alles willen leren over  thema’s als duurzaamheid, innovatie en diversiteit. Onze besloten Club geeft toegang tot een gigantisch netwerk, kennis, tools en inspiratie. Hier kun je als professional terecht voor al je vragen. Op deze manier willen we een sterk en gedreven netwerk creëren met als doel verandering op sociaal en ecologisch vlak te versnellen in de sector. 

Waarom juist nu?

Lyke: In de afgelopen jaren zijn ons tweetal zaken opgevallen:

Een: het bewustzijn over de klimaatcrisis en ongelijkheid in de samenleving groeit enorm. En daarmee het aantal professionals die vanuit intrinsieke motivatie de evenementen waarvoor ze werken duurzamer en socialer te organiseren. Wij willen hen faciliteren. Een plek waar je het hele jaar rond jezelf kan ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid, en waar je met twijfels over keuzes en praktische vragen 365 dagen per jaar terecht kan. 

Twee: vanuit Europa en Nederland komt er steeds meer druk – onder andere in de vorm van regelgeving – om als bedrijf duurzaam en sociaal te opereren. Sectoren die zelf niet in beweging komen, zullen op den duur verplicht in beweging worden gezet. Voor iedere organisator die hier niet op wil wachten maar zelf verantwoordelijkheid neemt, is Club Green Events de plek waar ze met vragen terechtkunnen. Wij zijn het kennisplatform achter de eventmanager of duurzaamheidsmanager. 

Hoe willen jullie Impact maken? 

Laura: Afgelopen zomer, toen er een aantal festivals georganiseerd mochten worden, stond onze telefoon roodgloeiend. De sector heeft grondstoffen managers en duurzaamheid managers nodig, maar waar zijn ze? De coronamaatregelen hebben onze sector de afgelopen twee jaar qua kennis en mankracht uitgekleed. Met de Club zorgen wij ervoor dat er professionals klaarstaan, juist nu er weer evenementen plaats mogen vinden. We ondersteunen organisatoren met kennis en ervaring in het verduurzamen van evenementen. En we koppelen zelfstandig professionals aan opdrachtgevers, op deze manier kunnen we samen veel meer impact maken.

“We leven niet in een tijdperk van verandering, maar in een verandering van tijdperk” Jan Rotmans 

Lyke: Met onze ogen op de toekomst gericht weten we dat duurzaamheid en gelijkheid enorm belangrijke thema’s zijn en uitstellen geen zin heeft. We leven in een enorme transitie en de snelheid is onbekend, maar dat de manier waarop we moeten leven in balans moet zijn met de natuur en maatschappij, is voor mij zeker. Voor wie is Club Green Events?

Laura: Of je nou in dienstverband werkt of zelfstandige bent: Club Green Events is er voor alle gedreven MVO-, CSR-, sustainability-, duurzaamheids-, marketing-, en projectmanagers, event directors en producenten. Professionals die net met verduurzaming zijn gestart kunnen al vanaf €475 per jaar aan de slag. Voor event professionals  die de eerste stappen richting duurzame en sociale evenementen hebben gezet en zich verder willen ontwikkelen, hebben we een uitgebreider Membership. 

Tot 1 april verwelkomen wij de allereerste Members in de Club met korting, de eerste 14 dagen zijn altijd gratis. Lees hier alles over Club Green Events en de verschillende Memberships. Bekijk hier het Green Events Network, met aangesloten experts en duurzame event professionals.

 

Over Green Events  

Green Events bestaat dit jaar alweer 8 jaar. Om evenementen duurzamer te organiseren is Green Events in 2014 begonnen als kennisplatform voor organisatoren. Afgelopen jaren heeft het team van duurzaamheidsexperts verschillende organisaties begeleid bij het verduurzamen van evenementen, en is daarbij betrokken bij initiatieven zoals Green Deal Circular Festivals, Plastic Promise en ADE Green.

 

Credits foto: Tom van der Leij 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.