Gooiland+Hilversum+en+Oma%E2%80%99s+Soep+rollen+rode+loper+uit+voor+eenzame+ouderen
Persberichten

Gooiland Hilversum en Oma’s Soep rollen rode loper uit voor eenzame ouderen

Hilversum, 28 september 2021 - In je mooiste jurk of in je net gestoomde pak een rode loper betreden, aan de arm van een jeugdige ‘blind date’. Dat is wat honderd ouderen gaan meemaken op maandag 4 oktober, in de Week tegen Eenzaamheid. Gooiland Hilversum en Oma’s Soep organiseren dan het ‘Gooiland en Oma’s Soep Gala’ voor eenzame ouderen.

Na een heftige coronatijd, waarin veel ouderen zich nog meer geïsoleerd hebben gevoeld, is het tijd voor een onvergetelijk galafeest.

De avond is erop gericht om de ouderen eens goed in het zonnetje te zetten. Na een ontvangst met bubbels gaan ze genieten van een walking dinner met soepen, stamppotten en stoofpotten, geheel volgens het concept van Oma’s Soep. Daarna kunnen de dates zich vermaken met activiteiten als karaoke, cocktails shaken, een blinde smaaktest van stamppotten en een photo booth. Het Danspaleis zorgt ervoor dat oud en jong met de voetjes van de vloer gaat. De avond wordt afgesloten met een knallend feest en uiteraard een taxiritje naar huis.

 

Kwetsbare ouderen in de spotlights

Martijn Canters, commercieel manager Oma’s Soep: “Oma’s Soep brengt door heel Nederland jong en oud samen, met als doel om eenzaamheid tegen te gaan. Dit doen we onder andere met wekelijkse kookdagen in buurthuizen en dagbestedingen, waarbij studenten vrijwillig met ouderen soepen koken. Het zorgt voor zingeving en vooral voor veel plezier. Helaas konden deze kookdagen door corona lange tijd niet doorgaan. Het Gooiland en Oma’s Soep Gala is dan ook een feestelijke kick-off van de Oma’s Soep Kookdagen, die vanaf nu van start gaan. We staan te springen om weer samen de keuken in te duiken!”

Philip Lamers, eigenaar Gooiland Hilversum: “Als evenementenlocatie ben je dag in dag uit bezig om verbinding tussen mensen te faciliteren. De afgelopen anderhalf jaar heeft ons laten voelen wat het betekent als je daarin beperkt wordt. Nu de deuren weer opengaan, willen we de kwetsbare ouderen die zo hebben geleden onder corona, een ervaring geven om nooit meer te vergeten. Deze avond staan zij in de spotlights. We vinden het geweldig om dit te organiseren met de bevlogen medewerkers van Oma’s Soep."

 

Het Gooiland en Oma’s Soep Gala wordt georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid (30 september tot en met 7 oktober).

 

 

 

 

 

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.