Fieldlab+Evenementen%3A+dit+weekend+geen+festival%3B+aantal+besmettingen+nog+altijd+op+nul
Persberichten

Fieldlab Evenementen: dit weekend geen festival; aantal besmettingen nog altijd op nul

FIELDLAB EVENEMENTEN - MOJO en ID&T hebben in overleg met het Fieldlab Evenementen besloten de twee festivals voor dit weekend in Biddinghuizen af te gelasten. Er is te slecht weer op komst om de festivals op volle kracht door te laten gaan. De festivals worden een week uitgesteld. Inmiddels blijft de besmettingenteller op nul staan...

Het blijft enorm belangrijk om te benadrukken dat de Fieldlab Evenementen geen onderzoek doen naar hoeveel mensen er besmet raken op een evenement. Nee, het is een reeks testen waarbij onderzoek gedaan wordt naar onder meer publieksdynamiek, publieksbewegingen, ventilatie, mondkapjes, etc. Kortom data die er straks voor moet gaan zorgen dat er voldoende inzicht is hoe er veilig georganiseerd kan worden. Toch is het wel heel interessant om te zien met een test vooraf en achteraf of er dan wel of geen besmettingen plaatsvinden. Dit weten we van de eerste evenementen:

Voetbalwedstrijd Almere - Cambuur
0 besmettingen


Onder de 1350 bezoekers van deze wedstrijd werd geen enkele positieve test uitgevoerd. Bezoekers moesten vooraf en achteraf een PCR-test ondergaan. De test achteraf, na 5 dagen na de wedstrijd werd bij ruim 82% uitgevoerd en er bleek geen enkele positieve test.

Voetbalwedstrijd NEC - De Graafschap
Onderzoek naar 1 besmetting

Een besmetting onder de 1153 bezoekers van deze wedstrijd zorgt nog altijd voor vraagtekens: het is nog altijd onduidelijk of de ene persoon tijdens de wedstrijd besmet is geraakt of in de periode vlak voor of na het sportevenement. 

Cabaretvoorstelling Guido Weijers
0 besmettingen

Ook onder de 500 bezoekers van de cabaretvoorstelling van Guido Weijers ging ongeveer 80 procent na afloop ook naar de PCR test. Geen 100 procent dekking dus, maar ook hier geen besmetting.

Back2LIVE congres
0 besmettingen

Er was wat ophef na het zakelijke congres Back2Live, omdat er toch een persoon als positief getest werd genoteerd. Echter hierbij ging het om een medewerker die naar alle waarschijnlijkheid niet op het event besmet is geraakt en volgens de testen achteraf dus ook geen mensen heeft besmet.

 

© 2021 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.