Ervaar+de+mogelijkheden+van+online+events+bij+jouw+favoriete+locaties
Persberichten

Ervaar de mogelijkheden van online events bij jouw favoriete locaties

Zolang we niet fysiek bij elkaar kunnen komen, is online het enige alternatief voor een event. Veel locaties bieden op dit moment al professioneel ingerichte studio’s en andere virtuele oplossingen. Maar het is vaak lastig om te vergelijken en te zien welke studio de juiste uitstraling en kwaliteit kan bieden voor jouw evenement. Voor dat probleem bieden de collega's van Locaties.nl op 11 maart a.s. een oplossing: De Open Locatiedag – Online & hybride events. Tijdens deze dag kun je zelf ervaren hoe een online event eruitziet bij meer dan 70 locaties.

Organisatoren van meetings en events hebben momenteel grote behoefte aan transparantie, als het gaat om online en hybride. Niet alleen vergt een online event heel andere kennis en kunde dan zij gewend zijn; wat er achter de schermen van de grotere online events komt kijken is soms vergelijkbaar met een flinke televisieproductie. Daarbij zijn er nog weinig manieren om de vele aanbieders die in deze markt zijn gesprongen goed te vergelijken. Uit onderzoek door Locaties.nl blijkt dan ook dat er grote behoefte is aan transparantie in de kosten, heldere informatie over de technische ondersteuning, de mogelijkheden tot interactie met het publiek en best practices. Daarom draait het juist om die onderwerpen tijdens de Open Locatiedag op 11 maart.

Hoe werkt de Open Locatiedag

Tijdens de Open Locatiedag – Online en hybride events kun je de mogelijkheden van tientallen studio’s op een heel laagdrempelige manier zelf ervaren. Op donderdag 11 maart zijn er tussen 12:00 en 14:00 uur 4 momenten waarop de deelnemende studio’s via een livestream een rondleiding geven. Die beginnen om 12:00, 12:30, 13:00 en 13:30 uur. Geïnteresseerden kunnen zich via een speciale pagina op Locaties.nl inschrijven voor een bezichtiging bij 4 verschillende studio’s naar keuze.

Speciale editie: online & hybride events

De vorige Open Locatiedag vond plaats tijdens de eerste lockdown, in mei 2020. Tijdens die editie kon men vrijblijvend online rondleidingen volgen bij 183 evenementenlocaties in het hele land. Doordat momenteel online (en straks hopelijk ook hybride) de enige manier is om events te organiseren, is ervoor gekozen om dit keer een speciale editie te organiseren: online & hybride events. Aan deze editie doen alléén locaties mee die voor online en hybride events zijn ingericht. Mogelijk volgt later dit jaar ook nog een editie waarbij het weer draait om fysieke bijeenkomsten: https://www.locaties.nl/open-locatiedag/ 


20 online event studio's op een rij

Eerder publiceerde EventBranche.nl en EvenementOrganiseren.nl al twee keer een online magazine met aanbod van online event studio's. In totaal vind je bijna 20 studio's met beeld, tekst en uitleg:

>> Overzicht online event studio's: Deel I / Deel II

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.