Effectivents+komt+met+Training+Neuroscience+voor+de+eventbranche
Persberichten

Effectivents komt met Training Neuroscience voor de eventbranche

Op woensdag 26 juni organiseert Effectivents de nieuwe training Neuroscience, bij industriële eventlocatie VRIJ in Culemborg (centraal in Nederland). Hier vind je oplossingen voor hardnekkige uitdagingen bij het organiseren van events met behulp van de nieuwste inzichten vanuit de neurowetenschappen.

We onderwaarderen het belang van emoties. We gebruiken sociale beïnvloeding onvoldoende doelmatig. We vertellen onze rationele argumenten op de verkeerde plek, het verkeerde moment en de verkeerde manier. We onderzoeken behoeften en meten effecten veelal op de verkeerde wijze. Er liggen enorme kansen om budget en middelen veel effectiever in te zetten, om oplossingen te vinden voor hardnekkige uitdagingen. Nieuwe inzichten vanuit neuropsychologie, neurobiologie en andere neurowetenschappen geven ons een andere kijk op gedrag van consumenten en zakelijke cliënten; en dus op marketing in al zijn facetten. 

Dr. Daan de Raaf, Strategy Director brand, marketing & digital transformation, neemt je mee door de reis van een eventbezoeker en laat zien waar neurowetenschap ons nieuwe inzichten geeft en inspireert wat er anders en beter zou kunnen. Op basis van de belangrijkste business challenges van de trainingsdeelnemers gaan we ontdekken wat de impact van deze nieuwe inzichten zijn. We identificeren waar ze botsen met heersende mentale modellen en waar de grootste kansen liggen. We genereren 2 tot 3 concrete ideeën hoe deze inzichten toe te passen. We formuleren experimenten hoe deze ideeën uit te proberen en op hun effectiviteit te toetsen.

Daan: "Wetenschappelijk onderzoek leert ons steeds meer over hoe ons brein werkt en dus over wat emoties nu eigenlijk echt zijn, hoe mensen beslissingen nemen, hoe communicatie werkt, en nog veel meer. En dat is veelal heel anders dan dat we altijd dachten. Dus zullen we de manier waarop we gewend zijn om zaken aan te pakken ook flink moeten veranderen."

Opzet van de training
Voorafgaand aan de trainingsdag vragen we de deelnemers om hun uitdagingen en vraagstukken te delen. Deze clusteren we tot drie of vier onderwerpen waar we op de dag specifiek op in zullen gaan. In de ochtend heeft dat de vorm van kennis delen waarbij we praktisch maar wel diepgaand op wetenschappelijke inzichten en onderzoek zullen ingaan. In de middag gaan we met de onderwerpen aan de slag en gaan we oplossingen ontwerpen voor de vraagstukken die door de deelnemers zijn aangedragen.

Meer info en aanmelden
Zie de complete omschrijving op www.effectivents.nl.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.