Een+goeie+ruzie+organiseren%2C+10+tips
Persberichten

Een goeie ruzie organiseren, 10 tips

Stikstof, PFAS, energie, biodiversiteit, klimaat, wooncrisis, van alleen het opsommen van alle crises kun je al moe worden. Om een uitweg te vinden naar een betere toekomst moet er nog heel wat gepraat én gedaan worden. En dat door allerlei partijen die het deels of soms volkomen oneens zijn met elkaar. Ook op jouw event?

Bij events gaat het bij voorkeur niet om praten in de richting van nog meer polarisatie, maar richting oplossingen. Zeg maar een ‘nuttige ruzie’. Een stevige discussie of debat, zo zou je het ook kunnen noemen. En dan met hele grote groepen mensen. Burgers, stakeholders, bedrijven, boeren, politieke partijen, iederéén gewoon. Hoe organiseer je dat op jouw bijeenkomst?

Nu lijken we het goeie ruziemaken een beetje verleerd. Zo’n ruzie of heftige discussie die loutert. Waarin je debatteert en luistert. Waarin je ontdekt dat die ander ook mens is. Misschien wel een punt heeft. Of je in elk geval begrijpt hoe de ander zich voelt. Waarin emotie de ruimte krijgt, maar de boel niet overneemt. Waarna je constateert dat je helemaal geen ruzie wil en naar gemeenschappelijkheid gaat zoeken. Samen een biertje doen, wat water bij de wijn, of thee drinkt. Naar een gezamenlijke toekomst kijkt op je event. Dat. Maar hoe organiseer je een dergelijke bijeenkomst of event?

Bij Locaties met Meerwaarde(N) verzamelden ze deze nuttige tips.

 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.