De+Sixtijnse+Kapel+staat+in+Den+Haag%21
Persberichten

De Sixtijnse Kapel staat in Den Haag!

Op dit moment is de Grote Kerk Den Haag het decor van een internationale expositie die eerder in 33 andere steden te zien was en nu eindelijk in Nederland neerstrijkt: de Sixtijnse Kapel van Michelangelo: De Tentoonstelling. Geproduceerd door SEE™ in samenwerking met Fever, biedt deze tentoonstelling een spectaculaire kijk op de beroemde fresco’s uit het Vaticaan, gewoon in Den Haag!

De fresco’s zijn met precisie geproduceerd dankzij hoogwaardige fotografie en een speciale druktechniek, in de oorspronkelijke grootte van de originelen in het Vaticaan. Met gratis audiogids app in verschillende talen die rechtstreeks op de smartphone kan worden gedownload, leert de bezoeker over wat Michelangelo inspireerde om deze grote werken te schilderen. In de Van Assendelftkapel draait een documentaire over de uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd, hoe hij ze overwon en de wetenschap achter zijn baanbrekende schildertechnieken.

De Sixtijnse Kapel van Michelangelo is tot zondag 8 september in de Grote Kerk Den Haag te bezoeken. De deuren zijn open van donderdag tot en met zondag van 10:00 tot 18:00 uur. Kijk voor tickets (va. 16 voor volwassenen) op www.grote-kerk.nl.

 

Foto: Bridgeman Images, See T & Fever 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.