De+Grote+Wijnshow+verplaatst+naar+Jaap+Eden+IJsbaan
Persberichten

De Grote Wijnshow verplaatst naar Jaap Eden IJsbaan

De Grote Wijnshow is verplaatst naar de Jaap Eden IJsbaan. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april ontvangen gastheren Horace Cohen en Pim Veth vanaf 18.30 uur het publiek in een speciale spiegeltent, voor twee uur wijnproeven en twee uur dansen

Oorspronkelijk zou De Grote Wijnshow plaats vinden op Kop Java. Daar worden echter sinds een aantal weken op twee locaties Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Organisator Gérard Zwijnenburg: “Vanaf het moment dat het duidelijk was dat we elkaars buren zouden zijn, voelde het grote contrast ongepast. Het is te confronterend voor de tijdelijke bewoners van Kop Java om De Grote Wijnshow op zo’n korte afstand van elkaar te organiseren.”

De organisatie is daarom in overleg gegaan met het Stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam en heeft in de Jaap Eden IJsbaan een mooi alternatief gevonden. Zwijnenburg: “Het is weliswaar een druppel op de gloeiende plaat, maar hopelijk biedt het enige rust waardoor de gevluchte Oekraïners de mogelijkheid krijgen om met hun afschuwelijke situatie om te gaan.”

De Grote Wijnshow is een concept en productie van Bacchus Wijnfestival, dat bekend is van evenementen in het Amsterdamse Bos, Centrale Markthal & De Duif.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.