Bacchus+Wijnfestival+in+het+Amsterdamse+Bos
Persberichten

Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos

Het Bacchus Wijnfestival strijkt vanaf vrijdag twee weekenden neer in het Amsterdamse Bos. Onder leiding van spreekstalmeesters Horace Cohen en Pim Veth presenteren Amsterdamse wijnwinkels en wijnmakers een selectie van ruim 300 wijnen.

Bacchus Wijnfestival staat garant voor heerlijke wijnen, goed eten en muziek en groeit steevast uit tot een onvergetelijk feestje. Na enkele edities te hebben moeten laten schieten, belooft de organisatie een extra feestelijk festival om het gemis enigszins te compenseren.

Wijnen

Bacchus Wijnfestival bestaat bijna tien jaar. In de loop der jaren zijn er ruim 75.000 bezoekers te gast geweest in het Amsterdamse Bos. Wijnwinkels en wijnmakers presenteren gezamenlijk ruim 300+ verschillende wijnen. Alle denkbare wijngebieden zijn aanwezig, van klassiekers uit Frankrijk tot grote jongens uit Napa Valley. Liever een wijncocktail, non-alcoholisch drankje of een biertje van Two Chefs Brewing? Geen probleem. Alle wijnen zijn verkrijgbaar per glas of fles. De duurste wijn is dit jaar een Romanée-Conti Grand Cru uit 1972 voor slechts €6.500, op de voet gevolgd door een Petrus uit 1996. Niet getreurd, wijnen worden al geschonken vanaf €3,75 per glas.

Eten

Een goed glas wijn vraagt om een bijpassend gerecht. Of andersom. Hoe dan ook, liefde gaat door de maag. Van een oester bij Chablis, Bitterbal bij Pinot Noir of een vette hambuger bij een nog vettere Chardonnay uit de Verenigde Staten. Alle wijn-spijscombinaties op loopafstand. Eén van de sterren van de culinaire show: de kleinste FEBO-trekmuur van Nederland staat op Bacchus. 

Muziek

Geen festival zonder muziek en dat geldt ook voor het Bacchus Wijnfestival. Muzikaal wordt de dag geopend door Radio Bacchus. Horace Cohen en Pim Veth nemen dan de honneurs waar en praten, proeven en draaien de eerste uurtjes aan elkaar. Vervolgens nemen DJ’s het stokje over: Yous & Yay present Sommelous en Sommelier, Rogor Diapari & Steins, Willy Party met een Hazes uurtje, Rob Black, Sunny & Alamaison, Marcello, Mercedes Coco en nog veel meer. 

Ook aan de jonge bezoekers is gedacht. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang en kunnen zich melden bij 'Chateau Migraine' en daar losgaan in de Silent Disco, laten zich schminken in de knutselhoek, bakken zelf poffertjes en tappen zelf een limo in de limofabriek. Honden zijn gezellig en mogen mee!

Kaarten

Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos

Vrijdag 3 juni 16.00-23.00
Zaterdag 4 juni 14.00-23.00
Zondag 5 juni 14.00-23.00 (1e Pinksterdag)

Vrijdag 10 juni 16.00-23.00
Zaterdag 11 juni 14.00-23.00
Zondag 12 juni 14.00-22.00

Vroege vogelkaarten zijn uitverkocht. De laatste reguliere kaarten zijn via de site verkrijgbaar. Kijk voor de mogelijkheden op www.bacchuswijnfestival.nl/tickets.

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.