Ateliers+Eindhovense+kunstenaars+hele+weekend+open
Persberichten

Ateliers Eindhovense kunstenaars hele weekend open

De jaarlijkse Atelierroute Eindhoven en regio is op zaterdag 5 en zondag 6 oktober van 11.00 tot 17.00 uur. Meer dan 40 ateliers openen hun deuren en geven gratis een kijkje in hun atelier. In diverse ateliers zijn ook gastkunstenaars die hun werk laten zien en er zijn locaties waar groepen kunstenaars te vinden zijn.

Naast schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek, edelsmeden en houtbewerken is dit jaar het aanbod verruimd met nieuwe disciplines zoals digitale media en graffiti. Tijdens Atelierroute Eindhoven en regio krijgt een ieder een mogelijkheid om het werk van kunstenaars te zien op de locatie waar het gemaakt wordt en met de kunstenaar in gesprek te gaan. Ook kan er vaak een kunstwerk van een kunstenaar gekocht worden.

Dit jaar is er voor het eerst een startpunt bij CKE, maar je kunt bij elk atelier starten. Bij CKE en bij alle ateliers is een gratis papieren plattegrond beschikbaar met het overzicht van alle ateliers. Ook is er de Atelierroute website, waarop je alle locaties vindt en een selectie kunt maken om te bezoeken.

Samen met Weekend van de Wetenschap
Speciaal dit jaar is het samenvallen van de Atelierroute met het Weekend van de Wetenschap dat in heel Nederland plaatsvindt. In Eindhoven is daarom in Stadslab Eindhoven een presentatie van Art / Science met kunstenaar Luis Ferreira te beleven. 

De ateliers zijn open van 11 tot 17 uur op zaterdag en zondag, en gratis te bezoeken. De organisatie adviseert om de ateliers met de fiets te bezoeken, dat is het meest gezellig, gezond en duurzaam.

Kunst foto: Luis Ferreira

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.