Anouk+Wipprecht+nieuwe+ambassadeur+Maker+Days
Persberichten

Anouk Wipprecht nieuwe ambassadeur Maker Days

Eindhoven, Maker Days Eindhoven is verheugd om de aanstelling van Anouk Wipprecht, de internationaal gerenommeerde Hi-Tech Fashion Designer en Innovator, aan te kondigen als nieuwe ambassadeur van het evenement. Anouk Wipprecht, die bekend staat om haar baanbrekende werk in de opkomende sector van ‘FashionTech’, brengt een unieke mix van mode, technologie, en kunstmatige intelligentie samen in haar creaties. Haar aanstelling versterkt de missie van Maker Days om creativiteit, technologie en innovatie samen te brengen en te vieren.

Technologische couture 
Wipprecht's werk bevindt zich op het snijvlak van modeontwerp, engineering, en interactieontwerp. Ze staat bekend om haar technologische couture, waarbij ze systemen ontwerpt die rond het menselijk lichaam functioneren en reageren op hun omgeving. Met creaties zoals de 'Spider Dress', uitgerust met sensoren en beweegbare armen die persoonlijke ruimte beschermen, illustreert ze hoe mode kan bijdragen aan interactie en zelfs bescherming. Deze futuristische visie sluit perfect aan bij het ethos van Maker Days Eindhoven: technologie en creativiteit inzetten om nieuwe vormen van interactie en innovatie te verkennen.

‘We zijn ontzettend trots om Anouk te verwelkomen als ambassadeur van Maker Days Eindhoven’, aldus René Paré, directeur van Maker Days. ‘Haar innovatieve benadering van mode en technologie maakt haar de perfecte vertegenwoordiger van wat wij willen uitstralen: een samensmelting van kunst, techniek en vooruitgang.’

Krachtige bron van inspiratie 
Wipprecht werkt samen met vooraanstaande bedrijven zoals Intel, Google, Microsoft, Audi en Swarovski om de toekomst van mode te verkennen en hoe technologie geïntegreerd kan worden in onze dagelijkse kleding. Deze samenwerking en haar werk over de hele wereld — van San Francisco tot Amsterdam — maakt haar niet alleen een pionier in haar vakgebied, maar ook een krachtige bron van inspiratie voor de creatieve gemeenschappen die Maker Days wil bereiken.

Als ambassadeur zal Wipprecht Maker Days helpen verbinden met een breder publiek, haar netwerk inzetten om nieuwe samenwerkingen te bevorderen en haar kennis delen tijdens het evenement. Maker Days Eindhoven ziet ernaar uit om samen met Anouk de grenzen van creativiteit en technologie te verleggen. 
 

© 2023 Eventbranche.nl is een uitgave van Proef Media bv.